ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" ΙΤΕΑ

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Δελφών και η πρόεδρος του ΝΟΙτέας στηρίζουν το “Πυθία Καπ”

  17.08.2019 18:02       1236

Η Σοφία Αναγνωστάκου είναι η “ψυχή” του “Πυθία Καπ”. Πρόεδρος του ΝΟΙτέας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η Σοφία Αναγνωστάκου είναι η δυναμική γυναίκα πίσω από τον πετυχημένο θεσμό του διεθνούς τουρνουά της Ιτέας.

“Το “Πύθια Καπ” πραγματοποιείται φέτος για 17η χρονιά. Είναι η 3η φορά που είμαι υπεύθυνη της διοργάνωσης και τώρα πλέον ως πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου. Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα. Πλέον το τουρνουά είναι θεσμός για την πόλη. Είναι κάτι που αναμένεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο. Μια διοργάνωση που προάγει τον αθλητικό τουρισμό στο Δήμο Δελφών και στην ευρύτερη περιοχή και βοηθά το σωματείο μας, το οποίο είναι το μοναδικό που δραστηριοποιείται σε αθλήματα υγρού στίβου στην περιοχή. Αυτό από μόνο του βοηθά και στην προσέλκυσης αθλητών, ιδίως στην υδατοσφαίριση, καθώς το επίπεδο είναι υψηλό.

Όσον αφορά στη στήριξη από την Πολιτεία: “Η διοργάνωση έχει πάντα την υποστήριξη του Δήμου Δελφών και ενίοτε της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Ουσιαστικά όμως ο ΝΟΙτέας είναι ο συντονιστής και ο οργανωτής. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και αναλαμβάνουμε το συντονισμό και τη διοργάνωση των αγώνων”.

Το πως βρέθηκε στην προεδρεία του Ομίλου, δεν είχε επιλογή να επιλέξει κάτι άλλο καθώς υπήρξε παλιά κολυμβήτρια του Ομίλου, αλλά υπάρχει και οικογενειακή παράδοση πίσω από την επιλογή αυτή: “Ήταν ο πατέρας μου για αρκετά χρόνια αντιπρόεδρος του Ομίλου. Ο παππούς μου ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Ναυτικού Ομίλου, τη δεκαετία του ‘60 υπήρξε από τους πρώτους προέδρους και γενικά όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, έχουν περάσει από τον ΝΟΙτέας. Οπότε αποτελεί ιστορία για μας ο ΝΟΙ”

Η συνεργασία της με την ΚΟΕ όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε “άψογη” όπως τη χαρακτήρισε η ίδια και τα καλύτερα έρχονται καθώς “θα συνεχιστεί το “Πυθία Καπ” και όχι μόνο”.

Παναγιώτης Ταγκαλής: “Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το “Πυθία Καπ"

Άνθρωπος του αθλητισμού ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια του “Πυθία Καπ”, θα συνεχίσει να στηρίζει μεγάλες διοργανώσεις όπως αυτή της Ιτέας, καθώς τα τουριστικά-και όχι μόνο-οφέλη είναι πολλά: “Καταρχάς εκτός από νέος Δήμαρχος Δελφών είμαι και ένας άνθρωπος του αθλητισμού. Όχι τώρα πολλά χρόνια πριν έχω ασχοληθεί και διασυλλογικά και γνωρίζω πολύ καλά τα οφέλη μιας μεγάλης διοργάνωσης όταν μάλιστα είναι Πανευρωπαϊκής και Παγκόσμιας εμβέλειας. Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε όλη την καλή διάθεση και θα στηρίξουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα τις συνεχίσουμε γιατί νομίζουμε ότι τα οφέλη του τουρισμού και του αθλητισμού θα είναι πολλαπλάσια τα επόμενα χρόνια για το Δήμο μας”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται με τα κοινά: “Είναι η τρίτη αυτοδιοικητική θητεία μου, αλλά δεν παύει να είμαι στο χώρο του αθλητισμού αρκετά χρόνια. Πρόεδρος της τοπικής ομάδας μπάσκετ της Άμφισσας, με 200 ενεργούς αθλητές, 5 αγωνιστικά τμήματα. Πολλά χρόνια και στηρίζουμε τον αθλητισμό από πολλές θέσεις. Μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας”.

Όσο για τη συνέχεια του “Πυθία Καπ” και τη συνεργασία του με την ΚΟΕ τόνισε: “Γενικά ως Δήμος Δελφών στηρίζουμε διάφορα αθλήματα. Όπως και αγώνες ιστιοπλοΐας. Βέβαια οι αγώνες υδατοσφαίρισης έχουν ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια και νομίζω ότι είναι και ο μακροβιότερος θεσμός σε πανελλήνιο επίπεδο τέτοιου βεληνεκούς και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε. Μπορεί να μην είχα έως τώρα άμεσα συνεργασία με την ΚΟΕ, καθώς δεν είχα κάποιο ανάλογο πόστο, αλλά θα φροντίσουμε να έχουμε άψογη συνεργασία. Άλλωστε δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε. Ο αθλητισμός μας ενώνει”.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ