ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 17ο ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης στον τελικό, 11-7 τον Εθνικό Πειραιά

  27.05.2016 21:21       1350

Μετά από δύο χρόνια θα βρεθεί πάλι σε τελικό Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε με 11-7 του Εθνικού Πειραιά στον δεύτερο ημιτελικό του 17ου Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, στο κολυμβητήριό της στο Λαιμό, και θα αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο 28/5 (18.00, στο ίδιο κολυμβητήριο) τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό.

Οι «μπέμπηδες» του ΝΟΒ θα παίξουν για 14η φορά σε τελικό Κυπέλλου και διεκδικούν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία τους. Είναι η 7η φορά που θα συναντηθούν στον τελικό της διοργάνωσης ο ΝΟΒ με τον Ολυμπιακό. Στις προηγούμενες έξι (6) συναντήσεις τους ο Ολυμπιακός έχει φύγει νικητής πέντε (5) φορές και ο ΝΟ Βουλιαγμένης μία (1).

Η καλή άμυνα ήταν το κύριο όπλο της Βουλιαγμένης στον δεύτερο ημιτελικό. Οι οικοδεσπότες του Φάιναλ Φορ, εξάλλου, κατάφεραν να βρουν πιο εύκολα λύσεις επιθετικά (με κορυφαίο και πρώτο σκόρερ τους τον Καπότση, που πέτυχε 3 γκολ) και ξέφυγαν στο σκορ στα τέλη του δεύτερου οκτάλεπτου και στο τρίτο (4-8), ενώ στις αρχές του τέταρτου βρέθηκαν μπροστά με 9-4.

Ο Εθνικός, που δεν μπόρεσε για τρία οκτάλεπτα να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, αντέδρασε στο τέλος, καθώς βρήκε λύσεις, μείωσε σε 9-6 και 10-7, αλλά ο ΝΟΒ κράτησε το προβάδισμα και τη νίκη με το τελικό 11-7.

Ο νικητής ΝΟ Βουλιαγμένης είχε 5/15 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 περιφέρεια, 2 φουνταριστός. Ο Εθνικός είχε 4/15 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 2 περιφέρεια, 1 φουνταριστός.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 7-11

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-3, 2-4, 3-3.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ     ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ  
Τζωρτζάτος     Τσαλκάνης  
Τζώρτζης       Βουλγαράκης 2  
Θαλασσινός     Δελαγραμμάτικας 2  
Κόχειλας Ν. 1     Βελώνιας    
Χαζτηκυριακάκης 1     Χρυσοσπάθης 1  
Μίσιτς 1       Γούβης    
Χαραλαμπόπουλος 2   Αφρουδάκης Χρ.  
Χονδροκούκης     Ελμισιάν    
Φούτρης       Βικάλο    
Ξανθόπουλος     Καπότσης 3  
Μπεριστιάνος 1     Παπαδόγκωνας 2  
        Κοπελιάδης  
Αϊβαλιώτης     Ζερδεβάς  
Βουνισέας     Καλαϊτζής 1  
Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1   Καλής    
Προπονητής: Φάνης Κουντουδιός Προπονητής: Κώστας Λούδης

Διαιτητές: Μοίραλης, Κουρέτας

Αλυτάρχες: Μιχάλης Ανδρεάκος, Νίκος Λούτας

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Δείτε ΕΔΩ πώς μεταδώσαμε live τον αγώνα.