ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο ΝΟΒ απείλησε, αλλά στο τέλος υπέκυψε στον Ολυμπιακό (9-8)

  28.03.2015 18:59       685

ΦΩΤΟ: Το μπλοκ του Ποντικέα στο τέλος κράτησε το νικηφόρο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (newsports.eu)

Μεγάλο παιχνίδι από τα παλιά, με τρομερές μονομαχίες και συγκλονιστική εξέλιξη, είχαν την ευκαιρία να δουν και όσοι βρέθηκαν στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά -αλλά και όσοι το παρακολούθησαν τηλεοπτικά- για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Οι «μπέμπηδες» του ΝΟΒ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, το πάλεψαν γερά, προηγούνταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά στο τέλος υπέκυψαν στην εμπειρία των ερυθρόλευκων που πήραν τη νίκη με 9-8, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, κι έτσι εξασφάλισαν μαθηματικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο (με το απόλυτο των νικών μέχρι στιγμής, 19 στα 19). Αντίθετα, οι αξιόμαχοι μπέμπηδες υποχώρησαν στην 4η θέση.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν μάλλον κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια στο πρόσφατο ευρωπαϊκό ματς με την Έγκερ, ενώ η ομάδα του Λοράντου φάνηκε διαβασμένη, σαφώς βελτιωμένη αγωνιστικά, αποφασισμένη και παθιασμένη για τη νίκη.

Με πρώτα βιολιά τους Μάριο Καπότση (4 γκολ) και Χρυσοσπάθη (3), αλλά και με πολύ καλή άμυνα που σταμάτησε τον Ολυμπιακό από την περιφέρεια (είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν 0/15 από την περιφέρεια)  ο ΝΟ Βουλιαγμένης κατάφερε να προηγείται με ένα και δύο γκολ διαφορά μέχρι και λίγο πριν από το τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο Ι. Φουντούλης ισοφάρισε σε 7-7, ενώ ο ίδιος έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 4.43 πριν από το φινάλε του τέταρτου. Ο Χρυσοσπάθης ισοφάρισε για τον ΝΟΒ (8-8), αλλά ο Μάγιαρακ πέτυχε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στο 3.28 πριν από τη λήξη. Η ομάδα της Βουλιαγμένης είχε την ευκαιρία στο τέλος του αγώνα για την ισοφάριση, αλλά ο Ποντικέας έβαλε ένα εκπληκτικό μπλοκ στον Χρυσοσπάθη.

Ο Ολυμπιακός είχε 6/11 παίκτη παραπάνω και 3 φουνταριστό και ο ΝΟ Βουλιαγμένης 5/8 με παίκτη παραπάνω και 3/16 από περιφέρεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9-8

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-4, 3-1, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Δεληγιάννης Τσαλκάνης
Μυλωνάκης 2 Κοπελιάδης
Δελακάς Μασμανίδης
Βλαχόπουλος Λουιζίδης
Φουντούλη Ι. 2 Χρυσοσπάθης 3
Γούβης
Ποντικέας Αφρουδάκης Χρ. 1
Ντόσκας Ελμισιάν
Μουρίκης 2 Αλβέρτης
Κολόμβος 1 Καπότσης 4
Μάλιαρακ 2 Τίγκας Δ.
Γούνας Καπετανάκης
Γαλανίδης Ζερδεβάς
Δερβίσης Μαυρωτάς Λ.
Ποταμιάνος
Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος Προπονητής: Τεό Λοράντος

Διαιτητές: Σκαλοχωρίτης, Μπιράκης

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής