ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΕΝ (ΛΑΜΙΑ)

Ο... Ολυμπιακός, η Μαριάννα και ο Αντώνης

  09.08.2013 20:58       1677

ΦΩΤΟ Αρχείου: Ο... μαθητής Αντώνης Φωκαΐδης νίκησε τον δάσκαλο Σπύρο Γιαννιώτη στα 400μ. ελεύθερο.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΟΠΕΝ κατηγορίας, το οποίο πραγματοποιείται στο κολυμβητήριο του ΤΕΙ Λαμίας.

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός κατάφερε νωρίς νωρίς να πάρει «κεφάλι» στην γενική βαθμολογία τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπορεί να μην σημειώθηκε κανένα Πανελλήνιο ρεκόρ, όμως έγιναν κούρσες με αρκετό συναγωνισμό, που οδήγησαν σε πολύ καλούς χρόνους.

Η Μαριάννα Λυμπερτά είναι, πλέον, πρώτη στις νίκες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ξεπερνώντας την Τόνια Μαχαίρα

Από τα γεγονότα της σημερινής ημέρας μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τη νίκη της Μαριάννας Λυμπερτά στα 400μ ελεύθερο Γυναικών, με χρόνο 4:20.70.  Ήταν μια εύκολη νίκη για την Λυμπερτά, όμως αυτή η νίκη αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς η πολύπειρη κολυμβήτρια έφτασε στην κορυφή των νικών σε Πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης, ξεπερνώντας την Τόνια Μαχαίρα.

Επίσης, ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη του Αντώνη Φωκαΐδη στα 400μ ελεύθερο Ανδρών, όπου έδωσε σκληρή μάχη με τον συναθλητή του στον Ολυμπιακό, αλλά και τον… δάσκαλό του στην ανοιχτή θάλασα, Σπύρο Γιαννιώτη. Οι δύο αθλητές των «ερυθρολεύκων» κολύμπησαν δυνατά ο ένας δίπλα στον άλλο, διεκδικώντας τη νίκη μέχρι το τέλος, αλλά ο Φωκαΐδης κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα που πήρε από την αρχή της κούρσας και τερμάτισε στην πρώτη θέση με 3:54.47, με τον Γιαννιώτη να ακολουθεί με 3:54.79.

Ο Απόστολος Χρήστου ήρθε πρώτος στα 100μ ύπτιο με 56.25

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, μπορεί κανείς να διακρίνει τη νίκη του Απόστολου Χρήστου στα 100μ ύπτιο με 56.25, έναντι του Θεοχάρη με 56.66 και 56.92 του Κοντιζά. Να σημειώσουμε ότι ο Χρήστου και ο Κοντιζάς θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ντουμπάι, το οποίο γίνεται σε λίγες ημέρες.

Πολύ καλή κούρσα στα 50μ ελεύθερο από τον Κριστιάν Γκολομέεβ με 22.70.

Στα 50μ ελεύθερο είχαμε μια πολύ όμορφη κούρσα, με τον Κριστιάν Γκολομέεβ του Εθνικού Πειραιώς να κερδίζει με 22.70, με τον Οδυσσέα Μελαδίνη του Ολυμπιακού να έρχεται δεύτερος με 22.82.

Στα 50μ πρόσθιο Ανδρών ο Παντής της ΧΑΝΘ επικράτησε του Καρπουσλή του Ολυμπιακού με 28.12 έναντι 28.29.

Τέλος, στα 200μ πεταλούδα σημείωσε εξαιρετική επίδοση ο Στέφανος Δημητριάδης του Ολυμπιακού με 1:58.47 έναντι 2:00.85 του Μαρκόζη, επίσης του Ολυμπιακού.

Η βαθμολογία των Ανδρών:

1.     ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 81 β.

2.     ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 32

3.     Π.Α.Ο.Κ.  26

Η βαθμολογία των Γυναικών:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 57β.

2. Α.Ο. Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 36β

3. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 73’ 32

Η γενική βαθμολογία:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 138β.

2. Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 53β.

3. ΩΚΕΑΝΟΣ 43β.


Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας δήλωσε:

«Το πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ καλά. Μπορεί να μην είχαμε καμία Πανελλήνια επίδοση, όμως είχαμε πολύ σπουδαίες κούρσες με αρκετό συναγωνισμό. Το κυριότερο είναι βέβαια, ότι ο κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες ήταν αρκετός, σε μια προσπάθεια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας να τονώσει το ενδιαφέρον για το άθλημα της κλασικής κολύμβησης στην ελληνική Περιφέρεια.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε αγώνες σε ένα κολυμβητήριο άρτια οργανωμένο, προσφέροντας συγκινήσεις στο κοινό που παρακολουθούσε».

Τέλος, εκφράστηκε για την οργανωτική επιτυχία των αγώνων και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης:

«Οι αγώνες κύλησαν άριστα οργανωτικά. Η πόλη και οι φορείς της πόλης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης. Έγιναν καλές κούρσες, υπήρχε συναγωνισμός και δόθηκε η ευκαιρία στους Λαμιείς να παρακολουθήσουν ένα πολύ όμορφο πρωτάθλημα».

Τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα βρείτε εδώ: 

http://www.koe.org.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7042:-9-1182013-&catid=466:2011-04-14-10-19-48&Itemid=572

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος