ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan FINAL 8 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το 22ο Κύπελλο και 19ο νταμπλ της ιστορίας του (pics)

  23.05.2021 20:10       949

Είναι αχτύπητος στις εγχώριες διοργανώσεις και επιβεβαίωσε την κυριαρχία του. Ο Ολυμπιακός λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πήρε και το Κύπελλο Ελλάδας κάνοντας επίδειξη δύναμης στον μεγάλο τελικό του Final-8 στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης, κόντρα στην πρωτάρα του θεσμού ΑΕΚ, την οποία νίκησε με 20-4. Πρόκειται για το 22ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία που κατακτούν οι ερυθρόλευκοι σε 29 συμμετοχές σε τελικούς. Παράλληλα κάνουν νταμπλ για 19η φορά στην ιστορία τους, ενώ διεκδικούν το τρεμπλ, καθώς μετέχουν και στο Final-8 ευρωπαϊκού Chpampions League.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε εξ αρχής τον τίτλο του φαβορί που έφερε πριν την τέλεση του αγώνα, καθώς ο δύσκολος ήταν ο χθεσινός ημιτελικός με τη Βουλιαγμένη. Έτσι μπήκε εντυπωσιακά και έκλεισε με 7-0 το πρώτο οκτάλεπτο με τον Θοδωρή Βλάχο να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Στέφανο Γαλανόπουλο κάτω από τα γκολποστ από την έναρξη της 2ης περιόδου (ρτην πρώτη μόνο έπαιξε ο Ζερδεβάς). Να σημειώσουμε ότι Το 20-4 αποτελεί και τη μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των 43 Τελικών του Κυπέλλου.

Πάντως, θα πρέπει να πούμε ότι η απόσταση των δύο ομάδων είναι μεγάλη και για την ΑΕΚ αποτελεί σαφώς πολύ μεγάλη επιτυχία ότι στην 1η της χρονιά στην Α1 των Ανδρών πέραν της 8ης θέσης στο Πρωτάθλημα κατάφερε να φτάσει στον Τελικό του Κυπέλλου, εξασφαλίζοντας, μάλιστα, και την ευρωπαϊκή έξοδο για τη νέα χρονιά.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ

MVP (πολυτιμότερος παίκτης) του Final-8 αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς του Ολυμπιακού, καλύτερος τερματοφύλακας ο Μάνος Ζερδεβάς του Ολυμπιακού και πρώτος σκόρερ ο Ντίνος Γενηδουνιάς με 13 γκολ, που με τα 7 που σημείωσε στον σημερινό (23/5)  αγώνα, έσπασε το ρεκόρ περισσότερων γκολ σε έναν Τελικό.

Απονομές του τροπαίου και μεταλλίων έκαναν ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Β΄αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης, ο ΓΓ Στέφανος Αυγουλέας, τα μέλη του ΔΣ, Βασίλης Σκουντής και Τζόνι Καλημέρης και οι εκπρόσωποι της χορηγού Stoiximan Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος και Θοδωρής Κουνάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 20-4

Οκτάλεπτα: 7-0, 2-1, 4-2, 7-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Σκουμπάκης 5, Γενηδουνιάς 7, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 2, Ιρβινγκ 1, Γαλανόπουλος, Μαθιόπουλος, Σύρμας

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης, Σταμέλος, Κουτσιαλής 1, Βούξεβιτς 1, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 2, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος, Βέκκος, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος

Διαιτητές: Μπιράκης, Μπουδραμής

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής