ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan FINAL-8 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Ολυμπιακός στον τελικό, 9-7 τον ΝΟ Βουλιαγμένης

  22.05.2021 21:13       786

Πάει ολοταχώς για το νταμπλ στην υδατοσφαίριση ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκε με 9-7 επί του ΝΟ Βουλιαγμένης, στον δεύτερο μεγάλο ημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο Ανδρών, μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού και θα αγωνιστεί αύριο Κυριακή (23/5, 19.00) στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην έκπληξη του θεσμού ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι θα συμμετέχουν για 29η φορά σε τελικό στην ιστορία του θεσμού και διεκδικούν το 22ο τρόπαιο Κυπέλλου Ελλάδας για τον σύλλογο.

Οι Πειραιώτες είχαν και πάλι ως βασικό τους όπλο την άμυνα, που ήταν για σεμινάριο, κυρίως στον παίκτη λιγότερο όπου από ένα σημείο κι έπειτα μπλόκαραν για τα καλά τους αντιπάλους τους. Η Βουλιαγμένη, που ξεκίνησε καλάμ στη συνέχεια είχε κακό ποσοστό, 3/11, με παίκτη παραπάνω και ο Ολυμπιακός 6/12, που έβρισκε επιθετικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-6, οι «μπέμπηδες» μείωσαν σε 8-7, αλλά με ένα γκολ του Σκουμπάκη (βασική φωτο πανηγυρισμού) λίγο πριν από το φινάλε (1.13) οι ερυθρόλευκοι πήραν τη μεγάλη νίκη με το τελικό 9-7. Κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα του Βλάχου ο Χανς Ντάουμπε (φωτο 2) με 3 γκολ.

Ήταν ο τελευταίος αγώνας του Χρήστου Αφρουδάκη που έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9-7

Οκτάλεπτα: 4-4, 1-0, 2-1, 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 3, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Πρέκας 1, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 1, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης Χρ. 1, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Λόζινα 1, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Αχλαδιώτης

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής