ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο ΠΑΟΚ "δάμασε" το Παλαιό Φάληρο, 10-9 στο Ποσειδώνιο

  09.11.2019 16:57       775

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Αν και δυσκολεύτηκαν στο φινάλε, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση του Παλαιού Φαλήρου και να επιβληθούν με 10-9 για την 7η αγωνιστική, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Το ματς ήταν ντέρμπι, με συγκλονιστική εξέλιξη, συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και ανατροπές. Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια οι Φαληριώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να προηγηθούν με 5-4 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Βέργου, όμως, ξαναπήρε τα ηνία και έφτασε να προηγείται με 9-6 στο 5.35 πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι παίκτες του Λοράντου, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και με σερί 3-0 ισοφάρισαν σε 9-9, 1.16 πριν από το φινάλε με τον εκ των πρωταγωνιστών της Γωνιωτάκη.

Στο 0.17, όμως, έγινε η φάση που ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Όπως αναφέρει και το φύλλο αγώνα: "αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση (και κόκκινη κάρτα) ο αθλητής Νο 11 του ΑΟΠ Φαλήρου Ντε Σόουζα, γιατί βιαιοπράγησε σε αντίπαλο". Έτσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο κορυφαίος του παίκτης Μπλάζεβιτς, για το τελικό 10-9. Στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα (που έπαιζε και με παίκτη παραπάνω ο ΠΑΟΚ) δεν άλλαξε κάτι.

ΠΑΟΚ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 10-9

Οκτάλεπτα: 4-1, 0-3, 3-1, 3-4.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας 1, Λέκιτς 1, Προσινικλής Ν., Σγουρίδης, Κεχαλάρης 1, Καλαϊτζής 2, Παυλίδης, Παπάκος 1, Προσινικλής Π., Μπλάζεβιτς 4, Αντιβαλίδης, Μανθογιάννης, Βοζίκης, Νικολαϊδης Ι.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος, Γωνιωτάκης 3, Γαρδίκας 3, Αλαφραγκής, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης 2, Ρομπόπουλος, Κοπελιάδης, Τρούλος 1, Ντε Σόυζα, Γαβαλάς Ι., Μητράκης.

Διαιτητές: Μοίραλης, Κουρέτας

Αλυτάρχης: Μιχάλης Ράντσος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής