ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / Γ3 ΦΑΣΗ / ΠΛΕΪ ΟΦ, ΘΕΣΕΙΣ 5-8

Ο ΠΑΟΚ DOMUS ERGO στην εξάδα, 6-5 τον Εθνικό στον Πειραιά, διεκδικεί ευρωπαϊκή έξοδο

  18.05.2022 16:27       799

Ο ΠΑΟΚ DOMUS ERGO έκανε ακόμα μία υπέρβαση στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε άλλο ένα τεράστιο "διπλό" στην έδρα του Εθνικού, στο κολυμβητήριο του Πειραιά και επιβλήθηκε με 6-5, στον καθοριστικό τρίτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των πλέι οφ για τις θέσεις 5η-8η, σπάζοντας την έδρα του αντιπάλου του. Έτσι, με 2-1 νίκες προκρίθηκε στην εξάδα του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει την 5η προνομιούχο θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο στους αγώνες για θέσεις 5η-6η (με μειονέκτημα έδρας και πάλι) κόντρα στον Υδραϊκό.

Πολύ μαχητική η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έπαιξε φοβερή άμυνα από το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου και παρά το γεγονός ότι για τέσσερα λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο -από τα τέλη του δεύτερου οκτάλεπτου για ένα λεπτό και άλλα τρία στο δέυτερο-, λόγω αποβολής του Σγουρίδη χωρίς αντικατάσταση, κρατούσε μια διαφορά ενός γκολ υπέρ της.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 1.01 πριν από τη λήξη του 2ου οκταλέπτου απεβλήθη χωρίς ανητικατάσταση, με κόκκινη κάρτα, για βιαιοπραγία (μπουνιά εσκεμμένη στο πρόσωπο αντιπαλου) το Νο 8 του ΠΑΟΚ Σγουρίδης Δημ.". Ο Εθνικός εκτέλεσε το πέναλτι που σφυρίχθηκε στη συγκεκριμένη φάση, αλλά στην εκτέλεση του Δερμιτζάκη ο Αϊβαλιώτης απέκρουσε και ο ΠΑΟΚ κράτησε το 5-4 υπέρ του. Ο Βαλιανάτος ισοφάρισε σε 5-5, στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά αυτό ήταν το μοναδικό γκολ που πήρε ο Εθνικός από την αριθμητική υπεροχή του στα τέσσερα λεπτά. Ο Πόλυς Προσινικλής πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον ΠΑΟΚ, 1.13 πριν από τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου. Στην τελευταία περίοδο δεν σκόραρε καμία ομάδα, παρά τις πολλές ευακιρίες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΟΚ DOMUS ERGO 5-6

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 1-1, 0-0.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος 1, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας 1, Βιτέλλας, Δερμιτζάκης, Μπεριστιάνος 1, Χαραλαμπόπουλος, Λουκάς, Δροσόπουλος, Κόχειλας, Καραμπάτης.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Σαρησάββας, Μηλάς, Προσινικλής Ν. 1, Μαρινάγης, Κεχαλάρης 1, Μιλάρντοβιτς 1, Σγουρίδης, Μπαγλατζής 1, Προσινικλής Π. 1, Κούπμαν 1, Κουγιούνης, Μανθογιάννης, Τόττης, Καραντζάς.

Διαιτητές: Μοίραλης, Αχλαδιώτης

Αλυτάρχης: Κείμης Μαρσέλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής