ΤΕΧΝΙΚΗ / ΑΦΙΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

«Ο πήχης ανεβαίνει»

  04.08.2014 22:20       1017

Μία άκρως επιτυχημένη παρουσία στο 25ο Πρωτάθλημα Τενικής κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών ολοκληρώθηκε. Οι πρωταγωνιστές επέστρεψαν με 8 μετάλλια και δήλωσαν πανέτοιμοι για ανάλογη συνέχεια.

Με 8 μετάλλια στις αποσκευές (εκ των οποίων 2 χρυσά, 2 αργυρά και 4 χάλκινα) και πολλά θετικά μηνύματα για το μέλλον επέστρεψε από το Λινιάνο της Ιταλίας, η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών της τεχνικής κολύμβησης. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο με τους αθλητές μας να στρέφουν την προσοχή στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις ενώ αμφότεροι τόνισαν πως η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε επάξια για ακόμα μία χρονιά.

Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Λουκάς Καρετζόπουλος και η Σοφία Κτενά παρέμειναν στην Ιταλία, όπου θα δώσουν το παρών στην 1η Πανεπιστημιάδα, η οποία διεξάγεται σήμερα και αύριο. Οι αγώνες διεξάγονται υπό την αιγίδα της CMAS, ενόψει της ένταξης του αθλήματος στο πρόγραμμα της Πανεπιστημιάδας Αθλημάτων, αρχής γενομένης από το 2015 στην Γκουανκσού της Κίνας.

Ο Γιώργος Καρετζόπουλος ήταν ένας εκ των συνοδών της ελληνικής αποστολής και μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, επισήμανε πως η παρουσία στο Λινιάνο κρίνεται άκρως επιτυχημένη ενώ ο πήχης ανεβαίνει με σταθερούς ρυθμούς. «Η παρουσία μας είναι απόλυτα επιτυχημένη και είναι δεδομένο πως όλα τα παιδιά τίμησαν την Ελλάδα φέρνοντας 8 μετάλλια ενώ παράλληλα διατήρησαν σε υψηλή τροχιά το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης στο εξωτερικό. Παρόλο που ο Λουκάς Καρετζόπουλος και η Σοφία Κτενά ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της παρουσίας, όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον πήχη στα ίδια στάνταρ. Οι επιτυχίες οφείλονται εξ’ολοκλήρου στην άρτια και κατάλληλη προετοιμασία που κάναμε και παρά τις αντίξοες συνθήκες η τεχνική κολύμβηση θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί όπως τα τελευταία χρόνια».

Ο Αντώνης Τσουρουνάκης συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα επιφάνεια. Ο Χανιώτης πρωταθλητής με επίδοση 3:00:23 εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την σκληρή δουλειά της φετινής χρονιάς ενώ κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ. Σε δηλώσεις του κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής υποστήριξε πως θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια από όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας. «Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα μεγάλος αλλά καταφέραμε όχι μόνο να ανταπεξέλθουμε αλλά και να διακριθούμε. Είμαι πανευτυχής γιατί κατάφερα να εκπληρώσω τους στόχους μου και να δώσω το παρών σε πολλούς τελικούς. Ο στόχος είναι ο ίδιος και είμαι πεπεισμένος πως θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και θα παραμείνουμε συνεπείς στις διοργανώσεις είτε σε ευρωπαϊκό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πανευτυχής και με το μετάλλιο αγκαλιά ο Χρήστος Χριστοφορίδης που πραγματοποίησε θετικές εμφανίσεις καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης ήταν μέλος της ελληνικής ομάδας που κατέλαβε τη τρίτη θέση στη σκυταλοδρομία. Ο πρωταθλητής τόνισε πως οι κόποι ανταμείφθηκαν με τη λήξη του πρωταθλήματος ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην σωστή δουλειά που πραγματοποίησαν όλοι οι αθλητές πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. «Είμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και η αλήθεια είναι πως γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και μπορούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Όλη αυτή η προσπάθεια είναι προϊόν της σκληρής και συστηματικής δουλειάς. Όλοι μαζί καταφέραμε να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο χάρη στην καλή οργάνωση. Η τεχνική κολύμβηση είναι όλη μου η ζωήκαι θεωρώ πως οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα. Κι αυτό διότι η επιστροφή μας με 8 μετάλλια είναι ένα θαύμα. Παρά τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν η ελληνική σημαία παρέμεινε ψηλα».

Ανάμεσα στις αθλήτριες που διακρίθηκαν παρά το νεαρό της ηλικίας τους ήταν η Σμαράγδα Σκαλίδου και η Βασιλεία Αγαπητού. Οι δύο αθλήτριες αγωνίζοταν μέχρι πρότινως σε επίπεδο νεανίδων αλλά τα κατάφεραν εξίσου καλά σε επίπεδο Γυναικών.

Η πιο νεαρή της ελληνικής αποστολής, Σμαράγδα Σκαλίδου κατάφερε να ανταπεξέλθει στον υψηλό ανταγωνισμό ενώ αποδεικνύεται πως το μέλλον της θα είναι λαμπρό.

Η Σμαραγδα Σκαλίδου αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας της σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ενώ αναγνώρισε πως σημαντικό για τις πετυχημένες εμφανίσης υπήρξε το άριστο κλίμα. «Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε πρωτάθλημα Γυναικών, όντας η μικρότερη της ελληνικής αποστολής. Το επίπεδο ήταν πολύ ανταγωνιστικό αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα από αυτά που αναμέναμε. Όλα τα παιδιά κατάφεραν να υπερασπιστούν την Ελλάδα ενώ είναι αξιοσημείωτο πως το κλίμα όλες αυτές τις ημέρες ήταν άριστο και μπορώ να ομολογήσω πως ήταν και ο βασικός συντελεστής της θετικής παρουσίας».

Η νεαρή Βασιλεία Αγαπητού έπαιξε κι εκείνη με τη σειρά της πρωταγωνιστικό ρόλο και συντέλεσε με το παραπάνω στις ελληνικές επιτυχίες. «Ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση με σπουδαίους αντιπάλους και νομίζω πως εκπροσωπήσαμε επάξια τη πατρίδα μας. Τα αποτελέσματα είναι συγκινητικά διότι παλεύουμε μόνοι μας και καταφέρνουμε να διατηρούμε τον πήχη σταθερά στη κορυφή. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά τη προσπάθεια μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος