ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WOMEN’S WORLD LEAGUE SUPER FINAL / ΑΘΗΝΑ

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Κλάους Σέρμαν στο ΟΑΚΑ

  18.06.2021 20:45       577

Υψηλές παρουσίες το απόγευμα της Παρασκευής (18/6) στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Στα επίσημα του κολυμβητηρίου και στο πλαίσιο του World League Super Final, βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, μαζί με τον φιλοξενούμενό του και Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Κλάους Σέρμαν. Τους δύο παράγοντες υποδέχθηκε και ξενάγησε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε μαζί τους τον ημιτελικό του World League Super Final ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Μαζί με τους τρεις άνδρες ήταν και η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, η Ντόρα Πάλλη.

Ο Σπύρος Καπράλος μίλησε για τη σπουδαία διοργάνωση που έχει αναλάβει η ΚΟΕ, τόνισε τη μεγάλη συμμετοχή που θα έχουν τα αθλήματα του υγρού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ αναφέρθηκε και στην εκλογή του ως Πρόεδρος στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
 
«Η Ολυμπιακή Επιτροπή είναι πάντα δίπλα και "αγκαλιάζει" όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, πόσο μάλλον τα αθλήματα του υγρού στίβου, που μας έχουν χαρίσει τόσες επιτυχίες. Και ειδικά τώρα εν όψει Τόκιο, που το 40% περίπου της αποστολής αφορά τον υγρό στίβο. Άρα είμαστε κοντά, παρακολουθούμε τις προσπάθειες των αθλητών, παρά το γεγονός ότι είμαστε στεναχωρημένοι που η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να πάρει κάποιο μετάλλιο εδώ στη διοργάνωση και δεν προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στις λεπτομέρειες. Οι λεπτομέρειες φέρνουν όμως τη μεγάλη νίκη ή τη μεγάλη ήττα. Είμαστε χαρούμενοι που η ανδρική ομάδα συνεχίζει την παράδοση και θα βρεθεί στην Ιαπωνία».
 
Για τη διοργάνωση του Wοrld League είπε:«Είχα καιρό να έρθω εδώ στο κολυμβητήριο και βλέπω ένα κολυμβητήριο αλλαγμένο, ξαναφτιαγμένο. Μου θυμίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Είναι καθαρό, έχει εθελοντές, χαμόγελα και με πολύ καλή οργάνωση». Και για την εκλογή του:
 
«Με χαροποίησε ιδιαίτερα, κυρίως γιατί στο πρόσωπό μου τιμήθηκε η Ελλάδα που έχει προσφέρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τιμήθηκα κι εγώ, γιατί αναγνώρισαν όσα έχω κάνει για τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και το Ολυμπιακό Κίνημα. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό, καθώς είναι η υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει Έλληνας παράγοντας. Θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω όπως πρέπει. Πάντοτε με κανόνες, με διαφάνεια και το καλό του αθλητισμού της Ευρώπης που είναι σε πτώση, αλλά πάντα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων τόσο στους θερινούς, όσο και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».
 
Ο Κλάους Σέρμαν είναι πολλά χρόνια πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Ο Γερμανός παράγοντας, που είναι είναι φιλέλληνας, προωθεί την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη, ενώ αγαπάει πολύ την Αρχαία Ολυμπία, δήλωσε:«Είναι πολύ σημαντικό ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις λειτουργούν και πάλι για μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και όταν έρχομαι στην Ελλάδα για να δω τη νέα πρόεδρο του μοντέρνου πεντάθλου, Ντόρα Πάλλη σημαίνει πολλά για μένα. Έχουμε συνεχόμενα μια στενή σχέση και γνωριζόμαστε καλά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και από πιο πριν και μπορώ να πω ότι είναι πάνω από 20 χρόνια η γνωριμία μου μαζί της. Ο κ. Καπράλος είναι ακόμα πολύ νέος και μπορεί να προσφέρει πολλά τόσο για τα ολυμπιακά ιδεώδη στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά για τους αθλητές στο Τόκιο».
 
Από την πλευρά της η Ντόρα Πάλλη ανέφερε: «Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε εδώ. Είναι μια πάρα πολύ ωραία διοργάνωση και χαίρομαι που βλέπουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει μπροστά. Παίζουν ρόλο οι καινούργιες διοικήσεις, η καινούργια "σελίδα" στον ελληνικό αθλητισμό. Είχαμε την επίσκεψη του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, κ. Σέρμαν. Είναι πολύ χαρούμενος, έχει πάει σε πολλά μέρη. Του αρέσει το κολύμπι, άλλωστε το πένταθλο έχει και κολύμπι και είμαι πολύ αισιόδοξη και ως γυναίκα στον χώρο του αθλητισμού ότι θα κάνουμε πολλά πράγματα. Η Ελλάδα παίρνει τα ηνία στον αθλητισμό ξανά. Βρισκόμαστε σε έναν χώρο που πριν από 17 χρόνια μας είχε δώσει μεγάλες χαρές και νομίζω ότι μπορούμε να ξαναδούμε μεγάλες χαρές».
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής