ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος παρευρέθηκε στη σημερινή προπόνηση της εθνικής ομάδας

  20.01.2024 19:29       3015

Λίγες ημέρες πλέον πριν τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρούς στίβου στη Ντόχα, οι 20 κολυμβητές και κολυμβήτριές μας που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή έχουν….φουλάρει τις μηχανές τους. Καθημερινά έχουν…ραντεβού στη κλειστή πισίνα του ΟΑΚΑ και εκεί με τη καθοδήγηση των προπονητών τους τα δίνουν όλα. Η Ελλάδα θα παρουσιαστεί στο κορυφαίο γεγονός με την πλέον πολυπληθή ομάδα σε διοργάνωση και με πολύ υψηλούς στόχους…

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος βρέθηκε σήμερα δίπλα στην ομάδα στο ΟΑΚΑ. Πριν την προπόνηση, μίλησε στους αθλητές/τριες και τους προπονητές τους, τους ευχαρίστησε, τους ενθάρρυνε, τους παρότρυνε, και εκεί που στάθηκε ιδιαίτερα ήταν στο άριστο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας μας.

Ο κ.Γιαννόπουλος τόνισε: «Ο λόγος που ήρθα σήμερα να σας…διακόψω από τη προπόνησή σας ήταν πρώτα από όλα γιατί θεωρώ υποχρέωσή μας να σας ευχαριστήσω εσάς, τους προπονητές σας και όλους όσοι στηρίζουν τη προσπάθειά σας να προκριθείτε και να λάβετε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαστε έτοιμοι, και αισιόδοξοι πάνω από όλα και με πίστη ότι θα πετύχετε το καλύτερο δυνατό στη Ντόχα. Από τη μεριά μας κάναμε το καλύτερο δυνατό να μην σας λείψει τίποτα στη προετοιμασία σας. Προφανώς και δεν τα καταφέραμε απόλυτα, γιατί δεν είναι μόνο τί θέλω αλλά και τί μπορώ. Φαντάζομαι και ελπίζω πως ανταποκριθήκαμε στα περισσότερα «θέλω σας». Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν τα καταφέρναμε στο 100%. Δεν σας κρύβω πως είμαι πολύ αισιόδοξος ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μας να τα καταφέρουμε στο παγκόσμιο. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Δεν θέλω να σας λείψει τίποτα σε αυτό το παγκόσμιο. Είναι υποχρέωσή μας εσείς να είσαστε απερίσπαστοι στον αγώνα σας και μόνο. Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά είμαστε μια ομάδα τόσο δεμένη μεταξύ μας. Ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί μια ομάδα με τη σημασία της λέξης. Προχωράμε πάντα με ψηλά το κεφάλι και δεν φοβόμαστε κανέναν. Μας φοβούνται, δεν φοβόμαστε. Και όταν είμαστε ενωμένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Το όλο κλίμα της ομάδας και η ατμόσφαιρα είναι πολύ θετική και αυτό το έχετε δημιουργήσει εσείς».

Στα μέλη της εθνικής μας ομάδας μίλησε και το μέλος του δ.σ. και έφορος κολύμβησης, Νίκος Ξυλούρης, που είπε: «Αυτό που βλέπετε σήμερα γίνεται για πρώτη φορά- τόνισε στους αθλητές-μέλη της ομάδας μας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εγώ από τη θέση μου στην ομοσπονδία εισηγούμαι για τα θέματα της κολύμβησης αλλά αυτός που υπογράφει είναι ο πρόεδρος μας, Κυριάκος Γιαννόπουλος. Η κολύμβηση σιγά σιγά παίρνει τη θέση που της αξίζει, το οφείλουμε σε εσάς και τους προπονητές σας, και εμείς από τη πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Η κολύμβηση δεν είναι ατομικό αλλά ομαδικό άθλημα που έχει ατομικά αγωνίσματα. Θέλω να πάμε στη Ντόχα ως ομάδα, έχουμε πολύ υψηλούς στόχους, έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, είσαστε η αφρόκρεμα της ελληνικής κολύμβησης. Περιμένουμε από εσάς το κάτι παραπάνω, να πιάσετε τους στόχους σας και στα ατομικά και τα ομαδικά καθώς η Ντόχα δίνει τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να είσαστε ενωμένοι, από το πρωί μέχρι το βράδυ στη πισίνα, καθώς εκπροσωπείτε ένα άθλημα και μια χώρα».  

Η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης αποτελείται από τους παρακάτω αθλητές:

    Χρήστου Απόστολος – 50,100,200 ύπτιο, 4x100 ελεύθερο, 4x100 μικτή mixed

    Γκολομέεβ Κρίστιαν – 50 ελεύθερο, 4x100 ελεύθερο

    Μπίλας Στέργιος-Μάριος – 50 ελεύθερο, 50 πεταλούδα, 4x100 ελεύθερο, 4x100 μικτή ομαδική

    Μάρκος Δημήτριος – 200 ελεύθερο, 800 ελεύθερο, 4x200 ελεύθερο

    Παπαστάμος Απόστολος – 400 μικτή, 200 πεταλούδα

    Σίσκος Απόστολος – 200 ύπτιο

    Μακρυγιάννης Ευάγγελος – 50,100 ύπτιο, 4x100 μικτή ομαδική

    Ασπουγαλής Αρκάδιος-Γεώργιος – 50 πρόσθιο, 4x100 μικτή ομαδική, 4x100 μικτή mixed

    Βαζαίος Ανδρέας – 200 μικτή, 4x100 ελεύθερο, 4x200 ελεύθερο

    Στάμου Κωνσταντίνος – 100 πεταλούδα, 4x100 μικτή ομαδική, 4x200 ελεύθερο

    Εγγλεζάκης Κωνσταντίνος - 4x200 ελεύθερο

    Ντουντουνάκη Άννα – 50,100 πεταλούδα, 4x100 μικτή ομαδική, 4x100 μικτή mixed

    Δράκου Θεοδώρα – 50 ύπτιο, 50 ελεύθερο, 4x100 μικτή ομαδική, 4x100 μικτή mixed

    Κοντογεώργου Ελένη – 200 πρόσθιο, 4x100 μικτή ομαδική

    Δαμασιώτη Γεωργία – 200 πεταλούδα

    Δρασίδου Μαρία-Θάλεια – 50 πρόσθιο, 4x100 μικτή ομαδική

    Βασιλάκη Άρτεμις - 4x200 ελεύθερο

    Καλογέρη Ζαχαρούλα - 4x200 ελεύθερο

    Ζαφειράτου Μαρία - 4x200 ελεύθερο

    Μπούτου Αναστασία - 4x200 ελεύθερο

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος