ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Ο προϋπολογισμός μας δε γίνεται ποτέ σεβαστός από την Πολιτεία»

  20.10.2013 14:34       907

Για την Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ και για την έγκριση του προϋπολογισμού μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Πολιτεία δεν σέβεται ποτέ τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας, καθώς δεν υπάρχουν αξιολογικά κριτήρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Διαθεσόπουλου: «Σήμερα στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο προϋπολογισμός, ο οποίος δε γίνεται ποτέ σεβαστός από την Πολιτεία, καθότι δεν έχουν ποτέ αξιολογικά κριτήρια. Δεν κάνουν ποτέ εκτίμηση των προτεινομένων, που είναι στην ουσία ο προγραμματισμός των ομοσπονδιών, δεν συνεννοούμαστε ποτέ για το τι μπορούν να μας διαθέσουν και μας λένε ‘πάρτε και κόψτε τα κεφάλια σας’. Μέσα, λοιπόν, σε όλο αυτό το κλίμα, έγινε η Γενική Συνέλευση, όπου έγιναν αρκετές εποικοδομητικές συζητήσεις, εκφράστηκαν κάποια παράπονα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υγρός στίβος, τα οποία αφορούν άμεσα και τα σωματεία και ειδικά αυτά που βρίσκονται στην περιφέρεια. Έγινε, επίσης και μία ενημέρωση και πάρθηκαν και κάποιες αποφάσεις για να μπορέσουμε να βάλουμε κι εμείς τα πράγματα σε μία σειρά.

Όσο για τον προϋπολογισμό, τον χρειαζόμαστε για να κάνουμε έναν σωστό προγραμματισμό και μία σωστή επένδυση, όπως κάναμε πάντα, κι επίσης να συνεχίσουμε να έχουμε το κοινωνικό και αθλητικό εύρος και τις μεγάλες επιτυχίες μας σε αθλητικό επίπεδο.

Επίσης, να σημειωθεί ότι η έγκριση του προϋπολογισμου έγινε στις 5/10, με 9 μήνες καθυστέρηση, αφού, σύμφωνα με τον νόμο, η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του εκάστοτε έτους να κάνει την έγκριση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος