ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΕΝ (ΛΑΜΙΑ)

Ο Σπύρος πήρε τη ρεβάνς

  10.08.2013 21:35       1667

ΦΩΤΟ: Ο διεθνής κολυμβητής του Ολυμπιακού, Σπύρος Γιαννιώτης

O Σπύρος Γιαννιώτης, ο δάσκαλος, όχι μόνο για  τον επιστήθιο φίλο και συναθλητή του στον Ολυμπιακό ,Αντώνη Φωκαΐδη, αλλά και για όλα τα παιδιά της ελληνικής κολύμβησης πήρε τη μεγάλη ρεβάνς.

Και αυτό γιατί κατέλαβε την πρώτη θέση στα 800μ. ελεύθερο με χρόνο 8:02:15 και άφησε δεύτερο τον Φωκαΐδη (8:02:71), ο οποίος κατέκτησε χθες την πρωτιά στα 400μ. ελεύθερο και περιόρισε τον Γιαννιώτη στην δεύτερη θέση.

Με αυτή τη νίκη του Σπύρου Γιαννιώτη, αλλά και με τις επιτυχίες των «ερυθρολεύκων» σε όλα τα αγωνίσματα, ο Ολυμπιακός κατακτά από σήμερα ουσιαστικά τον 54ο τίτλο της ιστορίας του σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

ΦΩΤΟ: Ο προπονητής του Ολυμπιακού και ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Νίκος Γέμελος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος, υποστήριξε για την ομάδα:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό, ο σύλλογος επενδύει διαρκώς σε αυτό τον χώρο και είναι γεγονός ότι τα τμήματα κολύμβησης του Ολυμπιακού πάντα κάνουν τη διαφορά, διότι διαθέτουν τους καλύτερους αθλητές και συνάμα τους καλύτερους προπονητές».  

Για τον Αντώνη Φωκαΐδη και τον Σπύρο Γιαννιώτη δήλωσε:

«Ο Φωκαΐδης είναι πραγματικά εξαιρετικός στην πισίνα. Για τον Σπύρο Γιαννιώτη το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι πολύ μεγάλος αθλητής, τον έχω σαν παιδί μου  και πιστεύω πως θα συνεχίσει να κολυμπάει σε υψηλό επίπεδο μέχρι να … πεθάνει».

Στα 50μ. ελεύθερο, ο κολυμβητής του Ωκεανού, Φώτης Κολιόπουλος, πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 24:36 και την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κριστιάν Γκολομέεβ του Εθνικού Πειραιώς με χρόνο 24:38.

ΦΩΤΟ: Ο Χρήστος Κατραντζής

Στα 200μ. ελεύθερο, ο Χρήστος Κατραντζής του Ολυμπιακού βγήκε πρώτος με χρόνο 1:50:81 και τη δεύτερη θέση  πήρε ο συναθλητής του στον Ολυμπιακό, Οδυσσέας Μελαδίνης, με χρόνο 1:52:01.

Στα 200μ, ελεύθερο των γυναικών, η Θεοδώρα Γιαρένη της Ολυμπιάδας ήταν η μεγάλη νικήτρια με χρόνο 2:00:98.

Στα 200μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου του Γ.Σ Περιστερίου κατέλαβε την πρώτη θέση με χρόνο 2:02:97.

Ο προπονητής του, Γιάννης Ορφανίδης, μετά το τέλος της κούρσας, εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Απόστολου:

«Βλέπουμε αυτούς τους αγώνες ως μια καλή προετοιμασία, μια καλή προπαρασκευή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι, εκεί όπου ο Απόστολος θα αγωνιστεί στα 50μ, στα 100μ. και στα 200μ. ύπτιο. Στόχος μας εκεί είναι ο τελικός. Το βασικό του αγώνισμα είναι τα 100μ. ύπτιο».

Αναφορικά με το αν θα φτάσει στο επίπεδο του Έλληνα πρωταθλητή του Άρη Θεσσαλονίκης, Άρη Γρηγοριάδη, ο κ. Ορφανίδης τόνισε:

«Πραγματικά πολύ δύσκολη ερώτηση που συνεπάγεται δύσκολη απάντηση. Θεωρώ ότι ο Απόστολος είναι ένα παιδί με πολύ μεγάλες δυνατότητες, έχει και παρόν και μέλλον και εξαρτάται από τον ίδιο το τι θα πετύχει. Η πορεία θα δείξει αν θα φτάσει και θα ξεπεράσει τον Άρη Γρηγοριάδη».

Στα 100μ. πρόσθιο, ο Δημήτρης Κουλούρης του Ολυμπιακού βγήκε πρώτος με χρόνο 1:02:25, ο Γιάννης Καρπουζλής δεύτερος με χρόνο 1:02:43 και ο Παντελής Παντής της Χ.Α.Ν.Θ τρίτος με χρόνο 1:02:81.

Στα 800μ. ελεύθερο, η Μαριάννα Λυμπερτά πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 8:50:35.

Ο προπονητής της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Μίλτος Κανελλόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Λυμπερτά έχει δημιουργήσει μια ιστορία στην ελληνική κολύμβηση. Τη διακρίνει η διαχρονικότητα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Όλοι οι κολυμβητές θέλουν να μοιάσουν στην Μαριάννα, την οποία έχουμε οδηγό σε κάθε μάθημα που κάνουμε στα νέα παιδιά».

Βαθμολογία Ανδρών:           Βαθμολογία Γυναικών:          Γενική Βαθμολογία:

Ολυμπιακός 153                        Ολυμπιακός       119               Ολυμπιακός      272 

Π.Α.Ο.Κ. 61                              Παλαιό Φάληρο    71              Παλαιό Φάληρο 107

Εθνικός Πειραιώς 51                   Ολυμπιάδα         50               Ωκεανός             83

Ο τεχνικός σύμβουλος της Κ.Ο.Ε., Χριστόδουλος Χούμας, στον απόηχο της δεύτερης μέρας του Πανελληνίου ΟΠΕΝ της Λαμίας, δήλωσε:

«Το επίπεδο είναι πολύ καλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει και η κόπωση των αθλητών μας από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Eίμαστε ευχαριστημένοι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος