ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Νόρα Δράκου

«Ο στόχος μου είναι στο Ευρωπαικό και τους Ολυμπιακούς»

  06.03.2012 11:25       1003

Με τρία χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές επέστρεψε η Νόρα Δράκου (ΦΩΤΟ) στην Ελλάδα, έπειτα από τη συμμετοχή της στο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ VII Circuito Open Comunidad της Μαδρίτης. Συγκεκριμένα στους αγώνες του Σαββάτου η Νόρα επικράτησε στα 50μ. ύπτιο και 50μ. ελεύθερο με επιδόσεις 29.66 και 25.93 αντίστοιχα, ενώ την Κυριακή βγήκε πρώτη στα 50μ. πεταλούδα με επίδοση 28,01 και δεύτερη στα 100 μ. ελεύθερο με 56.99.

Για τις επιδόσεις της η κολυμβήτρια του ΝΟ Πατρών δήλωσε: «Από πλευράς επιδόσεων δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Όμως είχα μεγάλο φόρτο λόγω προπονήσεων και δεν πρόλαβα να ξεκουραστώ. Ήθελα ένα χρόνο μικρότερο από 56’’ στο ελεύθερο, έκανα 56.99, ο οποίος είναι αρκετά καλός για τώρα. Σίγουρα είναι θετικό να σημειώνω πρωτιές στο εξωτερικό. Όμως, τα μίτινγκ αυτά τα θεωρώ περισσότερο ως τεστ για να βλέπω την ετοιμότητά μου. Ο στόχος μου είναι αλλού, στο Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς».

Η Μαδρίτη πλέον ανήκει στο παρελθόν και η 20χρονη πρωταθλήτρια αρχίζει την προετοιμασία για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις: «Έχουμε ζητήσει από την ομοσπονδία 1,2 αγώνες κάθε μήνα. Είναι δικό της θέμα ποιους θα εγκρίνει. Τον άλλον μήνα πάντως έχει προγραμματιστεί να αγωνιστώ στο Άμστερνταμ».

Αναφορικά με τους στόχους της σε Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς ανέφερε ότι: «Δεν μπορώ να μιλήσω από τώρα για μετάλλιο. Ειδικά η Ολυμπιάδα είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση. Κοιτάζω αρχικά να είμαι στην πρώτη 8άδα. Από δω και πέρα θα δουλέψω πολύ και θα πάω στις διοργανώσεις για ό,τι καλύτερο».

Για το γεγονός ότι είναι το δεύτερο μέλος της κολυμβητικής οικογένειας του ΝΟ Πατρών (μετά το Νίκο Ζαχαρόπουλο ο οποίος συμμετείχε στη Ρώμη το 1960) που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς, η Νόρα Δράκου σχολίασε: «Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που θα εκπροσωπήσω την πόλη μου σε μία κορυφαία διοργάνωση».


Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος