ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας

  10.04.2012 22:53       1300

Πριν από λίγη ώρα επέστρεψε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, από το Έντμοντον του Καναδά, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Εκεί ήταν συνεπής με το ραντεβού της  με την ιστορία και την συνεχόμενη παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν οι συγγενείς των διεθνών και τα μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για να τους υποδεχτούν, όμως δεν βρέθηκε κανένας από την πλευρά της Πολιτείας.

Μαζί με την ομάδα, επέστρεψε και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, και επικεφαλής της αποστολής, κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ δεν έδειχνε αιφνιδιασμένος από την απουσία της Πολιτείας και όντας καυστικός στις δηλώσεις του, τόνισε:

«Ήταν μια μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού, όμως την κρατάμε για εμάς, αφού κανένας άλλος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται και να νοιάζεται. Ζούμε σε μια χώρα η οποία ζει τον μύθο της. Ούτε είδηση δεν έχουν πάρει του τι γίνεται (αναφερόμενος στους εκπροσώπους της Πολιτείας). Δεν πήραν ούτε ένα τηλέφωνο να πούνε μπράβο στα παιδιά. Όλοι τους εξαφανισμένοι» συνεχίζοντας «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανύπαρκτοι! Είναι ξεκομμένοι από την πραγματικότητα και τον αθλητισμό. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα! Ό,τι κάνουμε το κάνουμε μόνοι μας. Όσο αντέξουμε και όσο φτάσουμε. Κάποιοι είναι περαστικοί από τον αθλητισμό. Άντε να φύγουνε να τελειώνουμε!»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρόοδο της ομάδας και τους στόχους της στους Ολυμπιακούς λέγοντας «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε στις ομάδες που θα διεκδηκήσουν ένα μετάλλιο, και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Ο κόσμος και οι ομάδες στο εξωτερικό μας υπολογίζουν στις 6 ομάδες που είναι ικανές να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο, μαζί με τις τέσσερις που ήδη είχαν προκριθεί από το Γουόρλντ Λιγκ και το Μαυροβούνιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος