ΤΕΧΝΙΚΗ / 11ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Βόλος ετοιμάζεται

  27.07.2015 16:59       2192

ΦΩΤΟ: Το ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών του 2013

Από τη στιγμή που η Ελλάδα ανέλαβε να βγάλει τα … κάστανα από τη φωτιά, μετά την απόφαση του Μεξικού να επιστρέψει στη Fina, μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη του, το 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών, η ΚΟΕ είχε δύσκολο έργο έτσι κι αλλιώς.

Η διοργάνωση των αγώνων (17-23 Αυγούστου) στο Βόλο, όπου θα μετάσχουν συνολικά 16 Εθνικές ομάδες, με βάση και τη τεχνογνωσία των προηγούμενων τριών (3) Παγκοσμίων πρωταθλημάτων που έγιναν στην πόλη (2011 Νέοι άνδρες, 2012 Νεάνιδες Συγχρονισμένη, 2013 Νέες γυναίκες), είναι όμως που δημιουργεί την ελπίδα και βεβαιότητα ταυτόχρονα πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, αποδεικνύοντας ότι η ΚΟΕ και ξέρει και μπορεί να φέρει εις πέρας μια τόσο σημαντική διοργάνωση, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Από τις 16 Εθνικές ομάδες, ήδη οι 13 έχουν στείλει τις προκαταρκτικές δηλώσεις συμμετοχής, ενώ προχωρούν κανονικά οι προετοιμασίες στο Βόλο για την υποδοχή της μεγάλης διοργάνωσης.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, ενώ ως προπονητήρια θα χρησιμοποιηθούν το κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, αλλά και το κλειστό (25άρι) κολυμβητήριο του ΕΑΚ.

Η τεχνική σύσκεψη είναι προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 16 Αυγούστου(17.30) στο VOLOS PALACE και την ίδια ημέρα η Τελετή έναρξης (20.00).

Οι 4 Όμιλοι του 11ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος:

Α’: Βρετανία, Ιαπωνία, ΕΛΛΑΔΑ, Ρωσία

Β’: Ουγγαρία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Βραζιλία

Γ’: Αυστραλία, Ιταλία, Καναδάς, Ολλανδία

Δ’: Ουκρανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Μεξικό

Οι Διαπιστεύσεις

Σ’ ότι αφορά της διαπιστεύσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι – ως τις 10 Αυγούστου- να εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον με την αποστολή των στοιχείων τους, στο Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας ([email protected]).

Η παραλαβή των Καρτών Διαπίστευσης θα γίνει στο Βόλο, όπως θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ