ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ο Χρήστος Τσαρουχάς μιλάει για τη σχολή διαιτησίας στο Αργοστόλι

  03.05.2012 16:58       1074

Όπως έγινε γνωστό προ ημερών, το ΔΣ της ΚΟΕ ενέκρινε την πρόταση του ΣΕΔΥ για διοργάνωση σχολής Διαιτητών Υδατοσφαίρισης στο Αργοστόλι. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών, Χρήστος Τσαρουχάς έκανε μία μικρή παρουσίαση της εν λόγω σχολής και αναφέρθηκε στους στόχους και τα οφέλη της.

Αναλυτικά τα λόγια του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Θα γίνει στο Αργοστόλι, την εβδομάδα μετά το Φάιναλ-Φορ του πρωταθλήματος. Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από 18 έως 30 ετών, εκτός από τους εν ενεργεία αθλητές οι οποίοι μπορούν να είναι έως 35. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του συνδέσμου. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν 4 μέρες και θα διδάσκουν καθηγητές διαιτησίας, ορισμένοι από τον ΣΕΔΥ».

Για το σκοπό της σχολής: «Στόχος μας είναι να βγουν καινούρια άτομα από την περιφέρεια και να ανανεωθεί το υπάρχον δυναμικό. Επίσης, να βγουν διάφορα στελέχη από διάφορα σημεία της Ελλάδος γεγονός που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε χρήματα για τις μεταφορές διαιτητών».

Για τη συνέχεια που μπορεί να έχει ο εκπαιδευόμενος: «Μετά την παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται μία γραπτή εξέταση. Οι επιτυχόντες παίρνουν πιστοποιητικό ότι έχουν τελειώσει μία σχολή διαιτησίας και μετά αρχίζουν την πρακτική τους εξάσκηση. Μετά από 20 επίσημους αγώνες μπορεί να υποβάλει τα χαρτιά του για να γίνει μέλος του συνδέσμου των διαιτητών».

Όπως είπε στο τέλος ο κ. Χρήστος Τσαρουχάς, Χίος (Ιούλιος) και Άγιος Νικόλαος (Ιούλιος ή Αύγουστος) είναι οι πόλεις στις οποίες θα διοργανωθούν ανάλογες σχολές στο κοντινό μέλλον. Περίπου 20 άτομα έχουν δηλώσει έως τώρα συμμετοχή για το Αργοστόλι. «Η επιτυχία της σχολής εξαρτάται από το ενδιαφέρον όσων την παρακολουθούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΔΥ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος