ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 88ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πρεμιέρας

  02.08.2019 21:19       2352

Από τους πρωταγωνιστές και της πρώτης ημέρας του Εθνικού πρωταθλήματος Κολύμβησης, στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Αλίμου, την Παρασκευή (2/8) το απόγευμα, ήταν ο ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής Κρίστιαν Γκολομέεφ. Πρώτευσε στα 50 ελεύθερο με 21.81, ενώ έπεσε και στη μικτή σκυταλοδρομία όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο με τον Εθνικό Πειραιά. Ο ίδιος μας δήλωσε:

"Μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πρέπει να τα δώσουμε όλα εδώ στην OPEN για την ομάδα. Έπεσα στο 50άρι ελεύθερο, είμαι ευχαριστημένος από τον χρόνο, αλλά και στη σκυτάλη τα πήγαμε αρκετά καλά. Έχουμε πολλές κούρσες ακόμα, θα τα δώσουμε όλα και μετά θα χρειαστούμε πολλή ξεκούραση για να εμφανιστώ φρέσκος τη νέα χρονιά που είναι ολυμπιακή χρονιά".

Η Ιωάννα Σαχά του ΑΝΟ Γλυφάδας, που πρώτευσε στα 200 ύπτιο και για ένα εκατοστό δεν κατάφερε να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ της Μπούμη, μας είπε: "Ήταν μια πάρα πολύ καλή κούρσα. Πέρασα όπως ήθελα τα πρώτα 100 μ., αλλά μετά κουράστηκα, ήμουν και μόνη μου (σ.σ. χωρίς ανταγωνισμό), ήταν και η ζέστη κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που προσδοκούσα. Για ένα εκατοστό να χάσω το ρεκόρ ήταν ατυχία. Το όνειρο είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες, θα το δούμε του χρόνου. Τώρα περιμένω ανάλογη εμφάνιση και στα 100 ύπτιο και να δώσω όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται στην ομάδα. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Μίλτο Κανελλόπουλο και τον Βασίλη Ντάβαρη και την οικογένειά μου".

Η Νόρα Δράκου του Παναθηναϊκού, που πήρε την πρωτιά στα 50 ελεύθερο, δήλωσε: "Σαφώς και είμαι ευχαριστημένη. Βρισκόμαστε εδώ αμέσως μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είμαι κουρασμένη σωματικά και ψυχολογικά. Θέλω, όμως, να κάνω καλές εμφανίσεις εδώ και έχω την ευκαιρία να κολυμπήσω πολλές κούρσες και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να μαζέψει όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς".

Η Άννα Ντουντουνάκη είπε: "Ήμουν χαλαρή, γιατί μετά το Παγόσμιο έφυγε το βάρος μια δύσκολης χρονιάς. Είμαι ικανοποιημένη που έχω σταθεροποιήσει τοςυ χρόνους μου". Ο Ανδρέας Βαζαίος: "Μετά τα ανάμεικτα συναισθήματα στο Παγκόσμιο, όπου δεν βγήκε μια απόλυτα καλή κούρσα, συνεχίζω εδώ για να βοηθήσω και την ομάδα και να μπω στην επόμενη χρονιά ολυμπιακή".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής