ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / WORLD CUP ATHENS 2023

Οι 15χρονες του Ντερή σε μία κούρσα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!

  13.10.2023 21:12       4833

Μία κούρσα που δεν περίμεναν να κάνουν στην κολυμβητική τους καριέρα οι αθλήτριες του Ντερή πραγματοποίησαν σήμερα στο ΟΑΚΑ, καθώς σε μία σκυταλοδρομία επίδειξης αγωνίστηκαν απέναντι στην χρυσή ομάδα της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Εκτός από τους 10 τελικούς των ατομικών αγωνισμάτων που υπήρχαν στην 1η μέρα του παγκοσμίου κυπέλλου της Αθήνας, στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η σκυταλοδρομία 4Χ100μ μεικτή των γυναικών. Οι 15χρονες Ιωάννα Παζαΐτη, Αρετή Ζαρμπούτη, Στέλλα Ρώτα και Λόρα Φέρρα κολύμπησαν απέναντι στις Κέιλι Μακιούαν, Τζένα Στράουτς, Αλεξάντρια Πέρκινς και Κέιτ Κάμπελ. Η ομάδα της Αυστραλίας με την Μακιούαν και την Κάμπελ στην σύνθεσή της είναι η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου από την διοργάνωση του Τόκιο. Τερμάτισαν σήμερα σε 4:00.67 και η ελληνική τετράδα σε 4:27.35. Οι κολυμβήτριες του Ντερή έζησαν μία εμπειρία ζωής που πιθανότατα δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να την ζήσουν.
Μετά τον αγώνα οι τέσσερις αθλήτριες του Ντερή πόζαραν μαζί με την ομάδα της Αυστραλίας και δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για την πρωτόγνωρη εμπειρία να κολυμπήσουν δίπλα στα είδωλά τους. Στις δηλώσεις τους τα είπαν όλα:

«Η εμπειρία ήταν τέλεια και ευτυχώς είχαμε την ευκαιρία να την ζήσουμε. Δεν πίστευα ότι θα γίνει ποτέ στην Ελλάδα τέτοια διοργάνωση, αλλά αφού έγινε είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους να αγωνιστούν δίπλα σε Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές και για αυτό νομίζω το χαρήκαμε όλοι.

«Εμείς ήρθαμε για την εμπειρία και δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα αγωνιστούμε δίπλα σε τέτοιες αθλήτριες. Ήταν ωραία που γνωρίσαμε και πολύ μεγάλους αθλητές και πήραμε παραδείγματα από την προπόνησή τους, από τους αγώνες τους και την τεχνική τους.

«Ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενες γιατί δεν είχαμε ποτέ τέτοια εμπειρία και παρόλο που δεν είναι σεζόν για αγώνες. Ήταν πολύ ωραίο που μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία.

«Σίγουρα θα θέλαμε να ξαναγίνει στην Ελλάδα. Ήταν φανταστική εμπειρία και για τους πιο μικρούς κολυμβητές που δεν θα μπορούσαν να πάνε αλλιώς σε τέτοια διοργάνωση.»