ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / MASTERS / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

«Οι αγώνες θα είναι σε υψηλό επίπεδο...»

  08.09.2023 18:00       2092

Με τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα, σηματοδοτήθηκε η έναρξη του προγράμματος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OWS).  Το αγωνιστικό μέρος θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο (9-10/9) στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας.

Στη συνέντευξη τύπου, την ΚΟΕ εκπροσώπησαν το μέλος του δ.σ., έφορος κολύμβησης και μέλος της ΕΟΕ, Νίκος Ξυλούρης, και ο τεχνικός σύμβουλος Open Water, Σπύρος Γιαννιώτης. Συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης και ο Γενικός συντονιστής αγωνιστικής κολύμβησης περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργος Σωτηρόπουλος που ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους χορηγούς για τη σημαντική συμβολή τους στη προετοιμασία και διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Ο Νίκος Ξυλούρης, τόνισε: «Ήταν θέλησή μας να έρθουμε σε αυτό το πανέμορφο μέρος να διοργανώσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που όλη η διαδικασία ακολουθήθηκε σωστά. Ευχαριστούμε το δήμαρχο και όλους τους ανθρώπους του Δήμου Η. Κυνουρίας που συνεργαστήκαμε για τις προσπάθειες που έκαναν. Είναι η μεγαλύτερη ετήσια εσωτερική διοργάνωση για το άθλημα που μας έχει χαρίσει ολυμπιονίκη που έχουμε τη τιμή να κάθεται δίπλα μας. Είμαι βέβαιος πως θα δούμε πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν και τις δικές μας προσδοκίες και περισσότεροι από 1000 άνθρωποι συνολικά θα επισκεφτούν το μέρος αυτό το διήμερο. Ευχαριστώ τον Σπύρο Γιαννιώτη που ανέλαβε όλο το οργανωτικό κομμάτι, καθώς και όλους τους ανθρώπους της ΚΟΕ που τον πλαισιώνουν για να είναι όλα άψογα και να απολαύσουμε από αύριο τους αγώνες».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης είπε: «Το μυαλό όλων μας είναι στους ανθρώπους στη Θεσσαλία που αυτές τις ημέρες βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με όλους τους ανθρώπους του Δήμου και τους ευχαριστούμε πολύ. Θα χαρούν όλα τα παιδιά τους αγώνες. Η ΚΟΕ είναι πάντα δίπλα στους αθλητές, με τη διευκόλυνση που έχει γίνει για το τρόπο να έρθουν, αλλά και την κάλυψη των διαμονών τους που είναι κάτι το ξεχωριστό, και τη διατροφή των αθλητών. Ο αγώνας θα είναι σε υψηλό επίπεδο, θα γίνουν καλές επιδόσεις, είναι και πρόβα για τους Παράκτιους αλλά κυρίως για το Παγκόσμιο των Juniors στο τέλος του μήνα στη Κέρκυρα. Και για αυτό είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για εμάς. Καλούμε όλο το κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες».

Ο κ.Καμπύλης επεσήμανε: «Είναι η δεύτερη φορά που τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος μας φιλοξενεί πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ελπίζω να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία από το 2020 που είχαμε και όλο το υγειονομικό πρωτόκολλο του covid. Τώρα θα είναι μια γιορτή. Στόχος μας είναι πάντα να φιλοξενούμε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις που διαφημίζουν τον τόπο μας».

Περισσότερα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΔΩ.
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος