ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ / SUPER FINAL

Οι Αμερικανίδες το τρίτο συνεχόμενο, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος την απονομή και τους συνειρμούς

  13.06.2016 19:27       893

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν τον τίτλο στο World League Γυναικών για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η εκπληκτική αμερικανική "μηχανή" επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία της τα τελευταία χρόνια στον παγκόσμιο χάρτη της γυναικείας υδατοσφαίρισης και στη διοργάνωση του Super Final στη Σαγκάη της Κίνας ήταν εντυπωσιακή. Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν με 13-9 την Ισπανία και σήκωσαν το τρόπαιο.

Την απονομή των χρυσών μεταλλίων και του τροπαίου στις Αμερικανίδες έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος που ήταν παρών στη διοργάνωση με την ιδιότητά του ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (μπιρό) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (FINA), επικεφαλής και σύνδεσμος (lieson) του αθλήματος της υδατοσφαίρισης στη FINA.

Την τρίτη θέση στη διοργάνωση πήρε η Αυστραλία που επιβλήθηκε της οικοδέσποινας Κίνας με 10-3 στον μικρό τελικό.

Η Τελική Κατάταξη στη Σαγκάη: 1. ΗΠΑ, 2. Ισπανία, 3. Αυστραλία, 4. Κίνα, 5. Ιταλία, 6. Ρωσία, 7. Καναδάς, 8. Βραζιλία.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος μας δήλωσε σχετικά: "Ήταν μια απολύτως πετυχημένη διοργάνωση που έγινε στην Κίνα, καθώς είναι μια χώρα που μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις της (500-600 χιλιάδες). Οι ΗΠΑ ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσαν. Ήταν καλύτερες και κατέκτησαν τον τίτλο αήττητες. Καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα αποδείχθηκε ότι είναι η Ισπανία. Πάντως, όλες όσες έλαβαν μέρος είδαν το τουρνουά αυτό ως προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες (σ.σ. πλην του Καναδά που δεν κατάφερε να προκριθεί)".

ΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΜΕ ΤΟ 2011

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος μας είπε ακόμα με νόημα: "Οι αγώνες έγιναν στην ίδια πισίνα που το 2011 η ελληνική Εθνική ομάδα Γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι εγώ όσες μέρες ήμουν εκεί έκανα τους σχετικούς συνειρμούς κοιτάζοντας το χώρο που ήταν το βάθρο των νικητών. Τώρα ακολουθεί ο Super Final των Ανδρών με τη συμμετοχή της Εθνικής μας Ομάδας. Αυτή η διοργάνωση θα γίνει στην πόλη Χάιντσου, στη Νοτιοανατολική Κίνα, για πρώτη φορά, αλλά ακούω ότι είναι πολύ οργανωμένοι ήδη. Θα είναι μια καλή πρόβα εν όψει Ρίο".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής