ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Οι ανατρεπτικοί «Δρόμοι υπερέντασης» του Κυκλαδίτη Γιάννη Ζιώτη

  29.05.2013 11:43       856

«Ο χρόνος αποτελεί μοχλό πίεσης, γιατί το σημείο μηδέν πλησιάζει. Το ίδιο και η επερχόμενη ανέχεια. Τα κουρασμένα βλέμματα βρίσκονται υπό την πίεση του δρόμου. Έχουν χάσει τη μεγάλη εικόνα και έχει μπει άλλη μπροστά…
Κανείς δεν είναι πια σίγουρος στην Ελλάδα της κρίσης. Μονάχα η Ιστορία μοιάζει να θέλει επίμονα να επικαιροποιηθεί, να ξαναγελάσει εις βάρος τους, πάνω σε σκυφτούς ανθρώπους που δεν ονειρεύονται φωναχτά όπως παλιά.
Και η περιπλάνηση πάνω στο τεντωμένο σχοινί, στο καινούριο μαρκάρισμα της Ιστορίας, τη στιγμή που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι στους κουρασμένους δρόμους, να διεκδικήσουν απ’ την αρχή ένα χαμόγελο, όπως το κέρμα, που παλεύει πάνω στο σπασμένο οδόστρωμα να κρατηθεί όρθιο και απ’ τις δυο του όψεις, έχει μόλις αρχίσει…»

Από το οπισθόφυλλο ενός ιδιαίτερου και ανατρεπτικού μυθιστορήματος του Γιάννη Ζιώτη, «Δρόμοι υπερέντασης» , 198 σελίδων, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις iWrite.

Είναι το 6ο στη σειρά μυθιστόρημα του Κυκλαδίτη συγγραφέα, φίλου του Αθλητισμού και λάτρη των σπορ της πισίνας. Γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976 από ανθρώπους του μόχθου.
Σπούδασε δημοσιογραφία και την υπηρέτησε με συνέπεια.
Στον Αντώνη Σαμαράκη, τον πολύτιμο φίλο του και δάσκαλο, οφείλει τη συγγραφική του γέννηση.
Ο Γιάννης Ζιώτης αντλεί την έμπνευση του απ’ την καθημερινότητα. Είναι και ο ίδιος άλλωστε αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου.

 Το νέο του μυθιστόρημα είναι διαθέσιμο:

- Μέσω αντικαταβολής: info@iwrite.gr

- Μέσω online παραγγελίας: http://iwrite.gr/dromoi/

 και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ