ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών στο Ρίο ντε Τζανέιρο

  10.04.2016 20:51       1015

Με την ολοκλήρωση του Προολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ανδρών, απόψε στην Τεργέστη, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε Άνδρες και Γυναίκες.

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, που προκρίθηκε απευθείας στην κορυφαία διοργάνωση, με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Καζάν), κληρώθηκε στον Α’ Όμιλο. Αντίπαλοι της η Σερβία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Ουγγαρία και η Βραζιλία

Στον Β’ Όμιλο έχουμε τις υπόλοιπες έξι (6) εθνικές ομάδες: Κροατία, Μαυροβούνιο, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Η σειρά των αγώνων της Εθνικής μας στο Ρίο ντε Τζανέιρο:

6 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ – Ιαπωνία

8 Αυγούστου Σερβία - ΕΛΛΑΔΑ

10 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

12 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ – Βραζιλία

14 Αυγούστου: Αυστραλία - ΕΛΛΑΔΑ

Στη συνέχεια (16 Αυγούστου) έχουμε τα χιαστί, νοκ άουτ παιχνίδια για τους 4 πρώτους κάθε Ομίλου (Α1 – Β4, Α2 – Β3, Α3 – Β2, Α4 – Β1), στις 18 Αυγούστου τους Ημιτελικούς και στις 20 Αυγούστου τους Τελικούς της διοργάνωσης στους Άνδρες.

Από το Προολυμπιακό τουρνουά στην Τεργέστη προκρίθηκαν κατά σειρά: Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία.

Στις Γυναίκες, στον Α’ Όμιλο έχουμε: Ιταλία, Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία και στον Β’ Όμιλο: Ισπανία, Κίνα, Ουγγαρία, ΗΠΑ.

Εδώ, από το Προολυμπιακό τουρνουά της Χάουντα, εκεί όπου η Εθνική μας έφτασε μόλις … 4 δεύτερα από του να τσεκάρει το εισιτήριο της, προκρίθηκαν κατά σειρά: ΗΠΑ, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία.

Παρών στην κλήρωση των Ολυμπιακών Τουρνουά του ερχόμενου καλοκαιριού (6-20 Αυγούστου), ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος (από τα χέρια του βγήκε η Εθνική μας στον Α’ Όμιλο), με την ιδιότητα του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fina και του Συνδέσμου της με την Τεχνική Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ