ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / 15o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / Δημ. Διαθεσόπουλος

"Οι αθλητές μας κρατούν ψηλά την σημαία της Ελλάδας"

  19.07.2013 23:15       986

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μάκης ΤΣΙΛΚΟΣ)

    Τα αισιόδοξα χαμόγελα και μηνύματα που δίνουν τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην μάχη του 15ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, - όπως είναι η Δέσποινα Σολωμού στο σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης, αλλά και στην συνέχεια το απόγευμα στο ομαδικό, η νεαρή Κέλλυ Αραούζου στα 5 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης, συνεπικουρούμενη από την έμπειρη και μεταλλιούχο της Σανγκάης Μαριάνα Λυμπερτά, σε συνδυασμό με το γεγονός των γενεθλίων χθες της παγκόσμιας του πόλο το 2011 Αντιγόνης Ρουμπέση, - κάνουν και τον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο εξίσου αισιόδοξο.

   Στο ίδιο μήκος κύματος είναι άλλωστε εδώ στην Βαρκελώνη και τα παιδιά των καταδύσεων, με τον Μιχάλη Φαφαλή τον πρώτο της αποστολής να ξεκινά αύριο στο 1μ, όπως και ο παρτενέρ του στην συγχρονισμένη κατάδυση (3μ) Στέφανος Παπαρούνας, που θα μπει μεθαύριο στην μάχη, αλλά και την συν αθλήτρια στο ντουέτο της συγχρονισμενης με την Σολωμού, την Ευαγγελία Πλατανιώτη, που ήταν μαζί στην 8η θέση πέρυσι στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. τους εμπνέει

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, από τη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα, τονίζει για την ελληνική παρουσία στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα:

"Οι αθλητές και οι αθλήτριες μας, δίνουν την ξεχωριστή εκείνη μάχη, που μόνον ο κόσμος του αθλητισμού το γνωρίζει. Κοσμούν την χώρα μας με την διεθνή τους παρουσία και τις επιτυχίες τους. Είναι εδώ παρόντες και παρούσες σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου, για τον αγώνα τον καλό, για την συμμετοχή και την διάκριση, παρά τα δεινά που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην χώρα μας και κάνει τον αθλητισμό και τους εκπροσώπους του να υποφέρουν. Όπως φυσικά και όλους τους Έλληνες. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, που πήραν την πρόκριση και ήρθαν εδώ, να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να κρατήσουν ψηλά την σημαία της Ελλάδας, όπως μόνον οι εκπρόσωποι του αθλητισμού μπορούν να κάνουν. Είναι όλοι τους εδώ γιατί το αξίζουν, γιατί παρά τα μύρια όσα προβλήματα πέρασαν με τα κλειστά κολυμβητήρια, αλλά και με τα πενιχρά έως καθόλου οικονομικά μέσα και κίνητρα, δείχνουν τον καλύτερο τους εαυτό και μεγαλουργούν. Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους».