ΤΕΧΝΙΚΗ / Αλέκος Ξιάρχος

Οι αθλητές μας μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο

  19.03.2012 15:22       1442


Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός  της Τεχνικής Κολύμβησης, Αλέκος Ξιάρχος, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ με αφορμή τους Χειμερινούς Αγώνες του αθλήματος που ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά. Οι χρόνοι που σημειώθηκαν ήταν πολύ καλοί, αφού σημειώθηκαν και αρκετά όρια για τους Έλληνες αθλητές.

Αρχικά, ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι τονίζοντας «Ήταν κάτι που το περιμέναμε. Φυσικά αναφέρομαι στις επιδόσεις των αθλητών μας. Από την αρχή γνωρίζαμε πως θα υπάρξουν καλοί χρόνοι για την πλειοψηφία των αθλητών μας, παρ’ όλες τις δυσκολίες του χώρου. Είναι μια καλή βάση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα μέσα Μαΐου, όπου περιμένουμε από τα παιδιά να κάνουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για ακόμη μία φορά οι Έλληνες αθλητές, αλλά έκανε και μια αναφορά στα γενικότερα προβλήματα λέγοντας «Τα προβλήματα είναι γνωστά στον χώρο, όπως η έλλειψη κολυμβητηρίων για προπόνηση. Το θέμα είναι τι κάνουμε για αυτά τα προβλήματα. Θεωρώ πως στην Ελλάδα του 2012 δεν μπορούμε να έχουμε ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον στα επόμενα 2-3 χρόνια» ενώ συνέχισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση «Δεν νομίζω πως μπορούν να γίνουν πολλά για να αλλάξει άρδην η κατάσταση. Η Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος της, κάνουν την δική τους προσπάθεια για να αλλάξει το σκηνικό, αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι αρκετό. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε για άμεσες αλλαγές. Είναι κρίμα, αλλά αυτός είναι ο χώρος και το άθλημα το οποίο εκπροσωπούμε. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια». 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος