ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 88ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Οι δηλώσεις από τη δεύτερη ημέρα των αγώνων (photos)

  03.08.2019 22:51       697

Ο Αποστόλης Χρήστου, εκ των πρωταγωνιστών της 2ης ημέρας του 88ου Εθνικού πρωταθλήματος κολύμβησης, που έδωσε και το πρώτο χρυσό μετάλλιο χρονικά στον Ολυμπιακό, στα 50 ύπτιο, μας δήλωσε: "Η αλήθεια είναι πως έχω μαζέψει αρκετές νίκες τα τελευταία χρόνια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Για μένα είναι στόχος να κερδίζω, να κολυμπάω γρήγορα. Και χθες, στα 200 έκανα μια καλή κούρσα, αλλά και ο Βαγγέλης (σ.σ. Μακρυγιάννης) κολύμπησε γρήγορα, πέσαμε μαζί στον τερματισμό, νίκησε. Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνει ο συναγωνισμός και το επίπεδο στο ύπτιο και είμαι χαρούμενος που συναγωνίζομαι με τόσο καλούς αθλητές και είναι και μια ευκαιρία για την Ελλάδα να ανέβει επίπεδο και εγχώρια, αλλά και στις διεθνείς διοργανώσεις. Είμαι ευχαριστημένος από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έκανα ένα μεγάλο ρεκόρ και αυτό με με γεμίζει αυτοπεποίηση για του χρόνου που είναι ολυμπιακή χρονιά".

Χαρούμενος ο Στέφανος Δημητριάδης με τη νίκη του στα 200 πεταλούδα, καθώς έπιασε τους Γιώργο Κασιδόκωστα και Γιάννη Δρυμωνάκο στις 9 νίκες στο αγώνισμα, αλλά και τον Κρις Στίβενσον στην 7η θέση με 19 πανελλήνιες νίκες. Μας είπε: "Κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή και μοναδική και όσο είμαι ακόμα παρών και πρωταγωνιστώ είναι σπουδαίο για μένα. Παρόλα αυτά δεν θέλω να μένω εκεί, επιδιώκω καλύτερες επιδοόσεις, προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Είναι γεγονός ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και μοιράζω την ενέργειά μου σε δύο κομμάτια, καθώς εργάζομαι πλέον ως διαιτολόγος - διατροφολόγος. Προπσπαθώ να ανταπεξέρχομαι, να παίρνω νίκες για την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, θέλω να τον δω να παίρνει το 60ό και γενικά να χαίρομαι αυτό το ωραίο άθλημα και ειδικά στην πεταλούδα. Θα ήθελα μια ακόμα συμμετοχή σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση, αλλά τα δεδομένα για μένα είναι διαφορετικά για μένα, όπως σας είπα".

Έκπληξη των αγώνων η 16χρονη Ανθή Λύρα του Παλαιού Φαλήρου, που νίκηγσε στα 200 ελεύθερο, κάτι που, όπως είπε, δεν περίμενε ούτε η ίδια: "Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα καθόλου, μου ήρθε πολύ ξαφνικό και χάρηκα πάρα πολύ που το κατάφερα. Στόχος μου να κατεβάσω κι άλλο το χρόνο μου κυρίως σε αυτό το αγώνισμα, να κάνω πανελλήνια ρεκόρ".

Ο Δημήτρης Δημητρίου, νικητής σε μια πολύ ανταγωνιστική κούρσα στα 200 ελεύθερο Ανδρών, μας δήλωσε: "Καλός συναγωνισμός έχουμε πια στα 200 ελεύθερο. Είναι καλό αυτό, εν όψει της ολυμπιακής χρονιάς να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη σκυταλοδρομία 4Χ200 ελεύθερο. Δύσκολο να κολυμπάς με αυτή τη ζέστη, χάνεις πολλά υγρά. Καλή κούρσα, βγήκε, ευχαριστημένος με τη νίκη μου. Θα επιδιώξω να πιάσω τα όρια ιδίως στα 400 ελεύθερο. Ανεβαίνουμε".

Ο Α' Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γιώργος Κατσαρός μας είπε για τους αγώνες: "Παρότι είναι τέλος της σεζόν, εντούτοις το πρωτάθλημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί υπάρχει σπουδαίος συναγωνισμός. Και ειδικότερα από τα νέα παιδιά παρακολουθούμε εντυπωσιακές εμφανίσεις και επιδόσεις. Πιστεύω ότι το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης είναι λαμπρό με άξιους νέους κολυμβητές και κολυμβήτριες και αναμένεται να διαπρέπουν στα μεγάλα διεθνή ραντεβού, Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες. Πιστεύω ότι το μήνυμα το παίρνουν και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, νώστε να συμβάλλουν να μείνουν ανοιχτά όλα τα κολυμβητήριά μας και να υπάρξει η συνέχεια που αρμόζει στο άθλημα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής