ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οι δηλώσεις από την Κλήρωση Α1 Ανδρών και Γυναικών

  14.10.2013 16:09       894

Στις δυσκολίες με τα κολυμβητήρια και στο οικονομικό, προβλήματα τα οποία ταλανίζουν το χώρο, αλλά ελπίζουν όλοι πως θα ξεπεραστούν για να δούμε ενδιαφέροντα πρωταθλήματα σε Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών στην υδατοσφαίριση, αλλά και στις προβλέψεις τους για την εξέλιξη των δύο διοργανώσεων, εστίασαν στις δηλώσεις τους εκπρόσωποι σωματείων που παραβρέθηκαν στη σημερινή κλήρωση:

Άκης Λογοθέτης (μάνατζερ υδατοσφαίρισης Ολυμπιακού): «Εύχομαι καλό ξεκίνημα σε όλες τις ομάδες. Να μπορέσουμε να βγάλουμε το πρωτάθλημα χωρίς προβλήματα, λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στα κολυμβητήρια με τις άδειες και με τη λειτουργία τους. Νομίζω ότι αυτό το πρωτάθλημα θα είναι πάλι τριών ταχυτήτων. Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ομάδες θα δημιουργήσουν ένα γκρουπ που θα επιδιώξουν να πλασαριστούν μέσα στην τετράδα και να διεκδικησουν την ευρωπαϊκή έξοδο. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Δεν είναι ευχάριστο το γεγονός ότι μέχρι τελευταία στιγμή περιμέναμε ποιες ομάδες θα μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για το δικαίωμα συμμετοχής τους. Το τρίτο γκρουπ θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Η ομοσπονδία θα πρέπει από τώρα να επεξεργαστεί τη διοργάνωση του επόμενου πρωταθλήματος για να είναι πιο αξιόπιστο».

Γιώργος Ρέππας (έφορος υδατοσφαίρισης ανδρών ΝΟ Βουλιαγμένης): «Τουλάχιστον να κρατηθούν τα προσχήματα σε αυτό το πρωτάθλημα. Γιατί κάθε σεζόν έχουμε και περισσότερα προβλήματα. Η Βουλιαγμένη έχει και φέτος υψηλούς στόχους, ελπίζουμε να τους πραγματοποιήσουμε. Έχουμε το δικό μας κολυμβητήριο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρει άδεια. Ήδη έχουμε δώσει κάποια παιχνίδια ευρωπαϊκά και η ομάδα είναι σε μια καινούργια φάση με μια σημαντική ανανέωση και σιγά σιγά θα δούμε που θα φτάσουμε. Φαίνεται ότι και φέτος το πιο πιθανό σενάριο είναι κόντρα Ολυμπιακού και ΝΟ Βουλιαγμένης για τον τίτλο».

Οδυσσέας Μαράτσος (μέλος ΔΣ ΝΟ Χίου): «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, να μην υπάρχουν προβλήματα. Κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το ξεπεράσουμε, γιατί όπως βλέπουμε όλοι, υπάρχουν θέματα από τις άδειες των κολυμβητηρίων μέχρι την οικονομική στενότητα. Το μέλλον δεν είναι και τόσο ευοίωνο. Πιστεύω, όμως, θα τα καταφέρουμε. Ο ΝΟ Χίου μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς. Θα δείξει η πορεία. Όλες οι ομάδες είναι στην ίδια μοίρα. Όσοι έχουν κουράγιο θα αντέξουν και θα εμφανιστούν σχετικά ανταγωνιστικοί για μια καλή κατάταξη».

Θόδωρος Ανδρεάκος (προπονητής ΝΟ Αργοστολίου): «Λίγο λιγότερο προβληματική χρονιά από πέρυσι. Η δική μου ομάδα έχει σημαντικά προβλήματα. Προσπαθούμε μέχρι και τις τελευταίες ημέρες να μαζέψουμε κάποια παιδιά. Σίγουρα είναι διαφορετική η πορεία από τα προηγούμενα χρόνια. Άλλο πρότζεκτ. Στόχος να παραμείνουμε στην κατηγορία και να μείνουμε ζωντανοί μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Να ανταποκριθούμε στις προπονήσεις και στα ταξίδια μέχρι τέλους».

Κώστας Δήμου (προπονητής γυναικείας ομάδας ΝΟ Βουλιαγμένης): «Η κλήρωση της σειράς των αγώνων δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Όλα θα κριθούν, έτσι κι αλλιώς, στα πλέι οφ. Είμαστε στη φάση της προετοιμασίας, ώστε στο τέλος του μήνα να είμαστε έτοιμοι για να μπούμε δυναμικά στη αγωνιστική διαδιμασία, δηλαδή στο πρωτάθλημα, αλλά και στις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη. Μας απασχολούν οι δυσκολίες οι σοβαρές με τις έδρες και η καταλλλότητα των πισίνων. Παλεύουμε ώστε να γίνουμε αξιόμαχοι και θα τα καταφέρουμε. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια από όλα τα σωματεία».

Αλέκα Καλογερά (έφορος γυναικείας ομάδας Ολυμπιακού): «Φέτος ξεκινάμε με τις προσδοκίες να γίνει ένα δυνατό πρωτάθλημα με αγώνες ο οποίοι θα μας δώσουν την ευκαιρία να είμαστε αξιόμαχοι και στην Ευρώπη. Χαιρετίζουμε την ευχάριστη επιστροφή της Γλυφάδας στην Α1. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά παρά τα προβλήματα με τα κολυμβητήρια και το οικονομικό και να συγκεκντρωθούμε στο άθλημά μας, που έχει τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι φέτος είναι πιο ισορροπημένες οι καταστάσεις στη διεκδίκηση του τίτλου και θα έχουν όλες οι ομάδες τις ίδιες ευκαιρίες για διάκριση, ώστε να μην είναι ανιαρό το πρωτάθλημα ξέροντας από την αρχή ποιος θα το κατακτήσει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής