ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 88ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Οι δηλώσεις από την τρίτη μέρα των αγώνων

  04.08.2019 21:30       1267

Η μέρα του Ανδρέα Βαζαίου ήταν η τρίτη μέρα (Κυριακή 4/8) του 88ου Εθνικού πρωταθλήματος Κολύμβησης, καθώς έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες στα 200 μικτή το πρωί στους προκριματικούς, ενώ το επιβεβαίωσε και το απόγευμα και στους τελικούς. Ο ίδιος μας είπε:

"Ήθελα να μου βγουν αυτές οι καλές κούρσες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά δεν έγινε και βγήκαν τώρα. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Κι αυτό που με αντιπροσωπεύει το έκανα σήμερα. Δεν περίμενα 1.58.20, αλλά είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τον χρόνο, που είναι κοντά στο ρεκόρ μου. Ευελπιστώ ότι με τη συμβολή του προπονητή μου Αλέξανδρου Νικολόπουλου, της "Arena" και ιδιαίτερα του κ. Παναγιώτη Ρέτζιου, καθώς και της "W Marine" με τον κ. Σαραντίτη -τους οποίος ευχαριστώ-, θα έχω τις καλύτερες συνθήκες και θα είμαι και στη συνέχεια συγκεντρωμένος για να πάω ακόμα καλύτερα. Τώρα που έγινε το όριο πρόκρισης, έφυγε το άγχος, θα ξεκουραστώ και ελπίζω να έχω υγεία και μια καλή προετοιμασία, με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα στο Τόκιο το 2020".

Η Νικολέτα Παυλοπούλου, νικήτρια στα 200 μικτή Γυναικών, δήλωσε: "Χάρηκα πολύ που κατάφερα μετά από μια δυνατή μάχη και έντονο συναγωνισμό να πάρω πρώτη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα OPEN τη νίκη στο αγώνισμα. Δεν ήταν ο χρόνος που περίμενα, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτή η χρονιά δεν ήταν τόσο καλή για μένα όσο η περσινή. Ήταν πολύ κουραστική, είχαμε από νωρίς αγώνες και δεν σταματήσαμε να κάνουμε σκληρές προπονήσεις όλο το καλοκαίρι. Ευελπιστώ, τώρα που θα πάω στις ΗΠΑ, να κάνω μια νέα αρχή. Είναι ένα όνειρο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες, ως απώτρεος στόχος".

Ο Κρίστιαν Γκολομέεφ: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον χρόνο μου. Παρότι το 100άρι δεν ήταν τόσο δουλεμένο όσο το 50άρι ελεύθερο. Για μετά την Κορέα, με το τζετ λακ και με τόσες κούρσες που έχω κάνει είναι τέλεια, κοντά στο ρεκόρ μου. Τώρα, την τελευταία μέρα, θα τα δίνω όλα για την ομάδα στις τελευταίες κούρσες μου, για να κλείσουμε όσο μπορούμε πιο ψηλά. Χαίρομαι που αυξάνεται η ομάδα για τους Ολυμπιακούς, μετά το όριο του Ανδρέα Βαζαίου. Η ελληνική κολύμβηση πάει πολύ καλά, έχει τεράστια πρόοδο".

Η Κέλλυ Αραούζου, νικήτρια στο 1.500άρι ελεύθερο, δήλωσε: "Για μένα ο στόχος της χρονιάς ήταν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Open Water, όπου δεν βγήκε αυτό που ήθελα. Εδώ ερχόμαστε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τον σύλλογο (σ.σ. Ολυμπιακό), σε όσες περισσότερες κούρσες μπορώ. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και είμαστε μια παρέα. Η κολύμβηση έχει κάνει πρόοδο στους άνδρες, έχει καλή ποιότητα. Στις γυναίκες πέρα από Δράκου, τη  Ντουντουνάκη και μένα δεν βλέπω κάποια άλλη να ακολουθεί με πάθος. Θέλω να πω στις νεότερες να προσπαθήσουν πιο δυνατά και να μας ξεπεράσουν".

Η Θάλεια Μαριλία Δρασίδου του Παναθηναϊκού πέτυχε την τρίτη της πανελλήνια νίκη, στα 50 πρόσθιο και μας είπε: "Δεν έπιασα τον χρόνου που ήθελα, αλλά χαίρομαι με τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο και τους βαθμούς που δίνω στην ομάδα μου. Θα μπορούσα καλύτερα".

Ο Δημήτρης Γιακουμάτος, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, μας δήλωσε: "Είναι μια διοργάνωση με γερό συναγωνισμό, παρότι είμαστε στο τέλος της σεζόν. Σήμερα βοήθησε και ο καιρός που ήταν και λίγος πιο δροσερός. Είχαμε και το όριο του Βαζαίου. Το επίπεδο του αθλήματος έχει ανεβεί σημαντικά με πρωτοπόρο τον Γκολομέεβ, αλλά τον Χρήστου. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία δουλεύει δυνατά και φαίνεται ότι θα έχει τη στήριξη της Πολιτείας για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Άλλωστε το είπε και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς ότι η ΚΟΕ αποτελεί πρότυπο λειτουργίας".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής