ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Οι δηλώσεις από τους Προκριματικούς των Τεχνικών προγραμμάτων Σόλο και Ντουέτο

  14.07.2017 22:54       1514

Του απεσταλμένου του ΠΣΑΤ στη Βουδαπέστη, Πάνου Σαμαρά

Με… πλατύ χαμόγελο αντιμετώπισε την πρόκριση στον Τελικό του Τεχνικού Σόλο και τη βαθμολογία της η Ευαγγελία Πλατανιώτη, στην τέταρτη παρουσία της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2011, 2013, 2015, 2017), όπου η κορυφαία της διάκριση ήταν η 7η θέση σε Τελικό, στη Βαρκελώνη το 2013, σε Ελεύθερο, Τεχνικό, Ντουέτο και Κόμπο.

"Είμαι αρκετά ικανοποιημένη απ' την εμφάνιση", δήλωσε. "Όσον αφορά τη βαθμολογία, αυτή δουλεύεται σιγά –σιγά. Στόχος μας είναι να περάσουμε την Ιταλίδα (Λίντα Τσερούτι), η οποία είναι μια θέση πιο ψηλά. Το άθλημά μας είναι τέτοιο που δεν μπορείς να ανέβεις γρήγορα. Πρέπει να πηγαίνεις βήμα, βήμα. Πιστεύω σιγά σιγά βελτιωνόμαστε και στο κομμάτι της βαθμολογίας. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη και απ το αποτέλεσμα…

Σύμφωνα πάντως και με όσα μου είπε η προπονήτριά μου, εκτέλεσα αρκετά καλά το πρόγραμμά μου. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω αύριο στον Τελικό να είμαι ακόμη καλύτερη. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε κι άλλο τη βαθμολογία…Όσον αφορά το Ντουέτο θα προσπαθήσουμε με την Εβελίνα να εκτελέσουμε το πρόγραμμα μας όσο καλύερα μπορούμε και τα υπόλοιπα θα έρθουνε".

Απ την πλευρά της η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα, η οποία παρακολούθησε με έκδηλη αγωνία την προσπάθειά της, τόνισε :

"Είμαι πολύ ευχαριστημένη απ την προσπάθειά της Ευαγγελίας. Έκανε τα πάντα. Της είπα πλέον τι να προσέξει περισσότερο στον τελικό. Θα περίμενα παραπάνω στη βαθμολογία, όμως ξέρουμε καλά το άθλημα .Δεν ανεβαίνεις ξαφνικά. Πάς βήμα, βήμα. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε Έλληνα κριτή Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό...".

-Πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει η κατάταξη στον τελικό ;

"Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο βήμα…Είναι δύσκολο να αλλάξει η κατάταξη. Μόνο εάν κάποια κάνει …πατατιά, δηλαδή ένα μεγάλο λάθος".

-Τι  συνέστησες στην Ευαγγελία να κάνει στον τελικό ;

"Να είναι ήρεμη. Στο δεύτερο τεχνικό στοιχείο να προσπαθήσει να βγει πιο ψηλά και κάποιες ασκήσεις εκτός τεχνικών στοιχείων βγει πιο καθαρά και να μην πεταχτεί ίχνος νερού στην επιφάνεια…Σαν να μην κολυμπάς…Δουλέψαμε και με την Εβελίνα στο ντουέτο. Ελπίζω να συγκεντρωθούν τα κορίτσια  και να πάνε όλα καλά…".

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο… Και το ελληνικό δίδυμο στα προκριματικά στο Τεχνικό Ντουέτο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση ενός εντυπωσιακού προγράμματος, στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη, έδειξε ότι ήθελε και μπορούσε να πάει ακόμη ψηλότερα...Σε βαθμολογία και θέση κατάταξης… Την Κυριακή στον τελικό τα σπουδαία…

"Πήγαμε καλά, μπορούσαμε ακόμη καλύτερα", ανέφερε η Ευαγγελία Πλατανιώτη. "Κάναμε κάποια λαθάκια, αλλά στον τελικό δεν θα υπάρχουν…".

-Ήταν προϊόν πίεσης, ή αγχους ;

"Όχι, απλώς είναι πολύ λεπτή η γραμμή απ το σωστό στο λάθος", τόνισε η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια. "Είναι θέμα μοιρών μερικές φορές. Κάναμε καλή εμφάνιση. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε καλύτερες στον τελικό. Έχουμε πάει καλά στο θέμα της κατάταξης… Αναφορικά με τη βαθμολογία θα θέλαμε να είναι υψηλότερη. Γι αυτό και στον τελικό θα προσπαθήσουμε να την ανεβάσουμε…".

Απ΄την πλευρά της η 22χρονη Εβελίνα Παπάζογλου, παρατήρησε, διατηρώντας την αισιοδοξία της για τη συνέχεια :

"Είναι η πρώτη ημέρα των αγώνων γι΄αυτό ήμασταν λίγο …μαγκωμένες στα προκριματικά. Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη, όμως έχουμε το περιθώριο να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στον τελικό. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε αψεγάδιαστες. Στον τελικό θα είμαστε καλύτερες…".