ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι δηλώσεις των κορυφαίων της περσινής περιόδου

  11.09.2019 15:27       849

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (11/9), στο ξενοδοχείο London της Γλυφάδας, οι κληρώσεις του 34ου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και του 22ου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, από την Κολυμβητική Ομοσπονδία, οι κορυφαίοι και κορυφαίες της περσινής περιόδου, όπως αυτοί προέκυψαν από τη σχετική ψηφοφορία των διαπιστευμένων στην Ομοσπονδία αθλητικών συντακτών, καθώς επίσης ο πρώτος και η πρώτη σκόρερ.

Πρόκειται για τους:

*Πολυτιμότερος παίκτης: Αλέξανδρος Γούνας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Πολυτιμότερη παίκτρια: Μαργαρίτα Πλευρίτου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Καλύτερος Τερματοφύλακας:Πάβιτς Γιόσιπ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Καλύτερη Τερματοφύλακας: Τζόνσον Άσλεϊ (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)

*Καλύτερος Νέος παίκτης (Κ20): Κων/νος Γκιουβέτσης (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)

*Καλύτερη Νέα παίκτρια (Κ2): Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Καλύτερος Προπονητής Α1 (Α): Θόδωρος Βλάχος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Καλύτερος Προπονητής Α1 (Γ): Χάρης Παυλίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

*Πρώτος Σκόρερ Α1 (Α): Νίκολα Μοσκόφ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), 112 γκολ

*Πρώτη Σκόρερ Α1 (Γ): Κούμπρα Κους (ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ), 54 γκολ

Με το τέλος των κληρώσεων, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Γιώργος Κατσαρός, αλλά και οι κορυφαίοι της χρονιάς έκαναν τις κάτωθι δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

Γιώργος Κατσαρός (Αντιπρόεδρος ΚΟΕ): «Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του προέδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθέσοπουλου, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσιάζει από την εκδήλωση, για μια καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία. Εύχομαι να γίνουν όμορφοι αγώνες στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι, με την άμιλλα και τη συνεργασία να ξεχωρίζουν στις Εθνικές διοργανώσεις. Το πόλο είναι το Εθνικό μας άθλημα, το 2020 είναι μία κρίσιμη χρόνια, αποτελεί μία πρόκληση λόγω των Ολυμπιακών αγώνων και εύχομαι οι ομάδες μας να προκριθούν στο Τόκιο. Επίσης θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κολυμβητή  Απόστολο Παπαστάμο για το Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων που πέτυχε στην κορυφαία διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Αλέξανδρος Γούνας (Πολυτιμότερος παίκτης, Ολυμπιακός): "Νιώθω ευγνώμων που κατάφερα να ξανακερδίσω αυτό το βραβείο και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για αυτό. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και να πετύχουμε τους στόχους μας σαν Ολυμπιακός, κατακτώντας το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και κάνοντας μία καλύ πορεία στην Ευρώπη. Σημαντική χρονιά φέτος για την Εθνική ομάδα λόγω Ολυμπιάδας, ελπίζω να τα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση".

Μαργαρίτα Πλευρίτου (Πολυτιμότερη απίκτρια, Ολυμπιακός: "Είμαι πολύ χαρούμενη για το βραβείο, οι κόποι της χρονιάς ανταμείφθηκαν. Το αφιερώνω στην οικογένεια και την ομάδα μου. Στόχος είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η κατάκτηση των εγχώριων και Ευρωπαϊκών διοργανώσεων".

Θοδωρής Βλάχος (Καλύτερος προπονητής Α1 Ανδρών, Ολυμπιακός): "Ο τίτλος του κορυφαίου προπονητή με κολακεύει. Στο υψηλό επίπεδο το οποίο βρίσκομαι μου δίνει την ευκαιρία να διακριθώ πιο εύκολα από τους υπόλοιπους προπονητές, όμως δεν στέκομαι σε αυτή τη βράβευση. Φέτος είναι δύσκολη χρονιά, καθώς πρέπει να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός στην κορυφή, κατακτώντας τις εγχώριες διοργανώσεις και παίρνοντας μέρος στο Final-8 στην Ευρώπη. Γεμάτη είναι η χρονιά και στην Εθνική ομάδα, μακάρι να βρεθούμε στο Τόκιο, προηγούνται όμως το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, το World League και το Προολυμπιακό Τουρνουά".

Χάρης Παυλίδης (Καλύτερος προπονητής Α1 γυναικών, Ολυμπιακός): "Θεωρώ ότι η προσπάθεια είναι συλλογική από το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού και ο τίτλος αυτός δεν αποτελεί προσωπική επιτυχία. Ελπίζω πως φέτος, αν είμαστε υγιείς, θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά".

Αλεξία Καμμένου (προπονήτρια ΝΟ Βουλιαγμένης): "Δίκαια ο Παυλίδης αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής. Φέτος είναι ιδιαίτερη χρονιά, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και όλοι ευχόμαστε να προκριθεί η Εθνική μας ομάδα, να μην μείνουμε εκτός Ολυμπιάδας για ακόμα μία φορά. Εύχομαι οι ομάδες μας να συνεχίσουν να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη και να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο ΝΟΒ συνεχίζει να κάνει κινήσεις ουσίας, με στόχο να προωθούμε νέες παίκτριες και να είμαστε καλύτεροι".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.