ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Οι δηλώσεις των ομάδων για την κλήρωση του Κυπέλλου Ανδρών

  07.03.2012 17:59       1005


Με αφορμή την κλήρωση για τηνεπόμενη φάση του Κυπέλλου πόλο ανδρών, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ οι εκπρόσωποι ομάδων οι οποίοι βρέθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αναφορικά με τους στόχους της κάθε ομάδας, αλλά και τις εντυπώσεις τους για τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουν. Επίσης για τον τόπο διεξαγωγής του Φάιναλ Φορ (Αργοστόλι 18-20 Μαΐου), μίλησε και ο εκπρόσωπος του ΝΟ Αργοστολίου, Μάκης Κοσμάοτος, ο οποίος δήλωσε: 

«Επιδιώκουμε εδώ και πολύ καιρό να πάρουμε το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου στην πόλη μας. Ο Περιφερειάρχης, κύριος Σπύρου, αλλά και όλοι οι φορείς στην Κεφαλονιά θα συνεισφέρουν ώστε να διεξαχθεί με επιτυχία η διοργάνωση στο Αργοστόλι. Βέβαια είναι ευχή όλων μας να βρίσκεται και η δική μας ομάδα εκεί, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εμείς θα αναλάβουμε την διεξαγωγή, κυρίως για το άθλημα και το νησί μας, αφού αποτελεί και βασικό τουριστικό προϊόν. Θέλουμε να τραβήξουμε τον κόσμο στο άθλημα ο οποίος έχει δείξει μεγάλη θέρμη φέτος και θέλουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να δει από κοντά μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Για την διεξαγωγή της τελικής φάσης της διοργάνωσης, μίλησε και ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος έκανε την χθεσινή κλήρωση λέγοντας «Έχει ζητηθεί από την πόλη του Αργοστολίου να γίνει το Φάιναλ Φορ στην Κεφαλονιά, με τους ανθρώπους της πόλης να έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Θεωρώ πως θα είναι μια καλή διοργάνωση, αφού μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο δυνατό ζευγάρι, και λογικά θα βρεθούν αντιμέτωπες μεγάλες ομάδες στην συνέχεια».

Από την πλευρά του ΝΟ Αργοστολίου, δηλώσεις έκανε και ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Κρητικός, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στην διοργάνωση. «Πιστεύω ότι μπορούμε να την περάσουμε. Βέβαια κάθε παιχνίδι κυπέλλου κρύβει κινδύνους. Αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα το κερδίσουμε το παιχνίδι. Σίγουρα είναι ένα κίνητρο για την ομάδα. Εφόσον κατορθώσουμε να πάμε στο φάιναλ-φορ, θα είναι ένα ιστορικό κατόρθωμα για το Αργοστόλι. Αν είμαστε τυχεροί κι έχουμε κάνε την κατάλληλη προετοιμασία υπάρχει περίπτωση να πάμε. Ο στόχος της ομάδας έχει επιτευχθεί, έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία και από εδώ και πέρα ό,τι κάνουμε είναι κέρδος για την ομάδα. Οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα κούρασης. Θα παίξουμε για μας, για την ομάδα γι’ αυτό που έχουμε κάνει τόσο καιρό»

Επιπροσθέτως, αναφορικά με την κλήρωση μίλησαν ορισμένοι εκπρόσωποι ομάδων της Α1, όπως ο Τεό Λοράντος (προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης) που δήλωσε πως στόχος της ομάδας είναι ξεκάθαρα η κατάκτηση του τροπαίου «Το κύπελλο είναι ένας θεσμός που προσφέρεται για εκπλήξεις. Όμως θεωρώ ότι είμαστε φαβορί για την επόμενη φάση. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Εμείς έχουμε ως στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου, οπότε πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε».

Επίσης, για την κλήρωση μίλησε και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Νίκος Πλυτάς που δήλωσε «Θεωρώ πως δεν έχουμε πρόβλημα απέναντι στον ΝΟ Χανίων. Το κύπελλο είναι σαφώς μια διοργάνωση που κρύβει εκπλήξεις, αλλά ευελπιστούμε πως θα φτάσουμε μέχρι το Φάιναλ Φορ».

Τέλος από τους εκπροσώπους των ομάδων, μίλησε ο μάνατζερ του τμήματος πόλο του Ολυμπιακού (περσινός κάτοχος του τροπαίου), Άκης Λογοθέτης, που έθεσε ως στόχο της ομάδας την κορυφή. «Ο στόχος μας είναι αυτός που ήταν όλα τα χρόνια. Η κατάκτηση του κυπέλλου δηλαδή. Η ομάδα δεν θα κατεβεί στην διοργάνωση για κάτι λιγότερο. Προς το παρόν είναι μια βατή κλήρωση για όλες τις ομάδες, όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα κάθε παιχνίδι, ώστε να ξαναχαρίσουμε στιγμές δόξας στον σύλλογο, και στιγμές χαράς στον κόσμο μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος