ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Οι δηλώσεις των παικτών 48 ώρες πριν τη σέντρα

  16.05.2012 16:16       1420

Λίγες μέρες απέμειναν ώστε να μάθουμε την Κυπελλούχο ομάδα για το 2012. Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Δηλώσεις για τη διοργάνωση και τις πιθανότητές που έχουν οι ομάδες τους να κατακτήσουν το κύπελλο έκαναν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Κώστας Μουρίκης από τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Κοκκινάκης από τον Παναθηναϊκό, ο Αντώνης Βλοντάκης του ΝΟ Χίου και ο Χρήστος Αφρουδάκης του ΝΟ Βουλιαγμένης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:  

Κώστας Μουρίκης: «Ο Ολυμπιακός είναι ο κάτοχος του Κυπέλλου και θεωρώ πως και φέτος είναι εφικτό να το επαναλάβουμε. Είναι ο ένας από τους δύο στόχους μας μαζί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός κατεβαίνει πάντα ως φαβορί. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι 4 καλύτερες ομάδες της Α1 και θα υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια όπως ο ημιτελικός με το ΝΟ Βουλιαγμένης, αλλά αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε το κύπελλο. Το γεγονός ότι το Φάιναλ-4 διεξάγεται στο Αργοστόλι είναι πολύ θετικό, καθώς βοηθάει ώστε να διαδοθεί το άθλημα και να δουν οι κάτοικοι του νησιού υψηλού επιπέδου αγώνες»,

Κώστας Κοκκινάκης: «Στο θεσμό παίρνουν μέρος οι 4 καλύτερες ομάδες και έκαστη έχει 25% πιθανότητες. Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί, όλες οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε είναι πολύ καλές. Για να φθάσουμε στην κατάκτηση θα πρέπει να κερδίσουμε δύο από τα κορυφαία συγκροτήματα του πρωταθλήματος»είπε και συμπλήρωσε για το κολυμβητήριο: «Είναι πολύ ωραίο και θα γεμίσει από κόσμο. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς φιλάθλους εκεί, οι οποίοι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας. Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό Φάιναλ-4».

Αντώνης Βλοντάκης: «Έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ για το γεγονός ότι ένας μεγάλος στόχος που θέσαμε από την αρχή, να βρεθούμε στους τελικούς και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, δεν πραγματοποιήθηκε. Και εγώ και οι συμπαίκτες μου έχουμε πικραθεί.Όσο και αν έχουμε πονέσει  μαζεύουμε τα κομμάτια μας και πάμε να δώσουμε δυο παιχνίδια στην Κεφαλονιά με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το νησί περήφανο! Γιατί η Χίος μπορεί να μην διαθέτει την ιστορία που έχει ο Ολυμπιακός στο άθλημα του πόλο, έχει όμως κατακτήσει ένα κύπελλο Ελλάδος πριν από πολλά χρόνια, δεν είναι αμελητέα ποσότητα γι’ αυτό και τώρα αγωνίζεται στο φαϊναλ φορ μαζί με τις 3 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε πει ότι αυτές οι 4 ομάδες δικαιούνται από ένα 25% για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θα δώσουμε ό, τι έχουμε και δεν έχουμε για να γίνει το 25%, 100% δικό μας».

Χρήστος Αφρουδάκης: «Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε φαβορί. Άλλωστε, το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Από την άλλη, δεν φοβόμαστε κάποιον αντίπαλο και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Όσον αφορά το κολυμβητήριο, βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο νησί και οι περισσότεροι από εμάς τους παίκτες το γνωρίζουμε από την προετοιμασία που είχαμε κάνει με την Εθνική. Είναι πολύ καλό κολυμβητήριο και σωστά επιλέχθηκε. Ελπίζω η διοργάνωση να είναι αντάξια των προσδοκιών».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος