ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ / ΠΑΤΡΑ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μας

  11.03.2014 21:54       827

ΦΩΤΟ: Οδηγίες από τον Σάκη Κεχαγιά και τον συνεργάτη του Βαγγέλη Πάτρα στο αποψινό παιχνίδι, στους διεθνείς μας

Βραχνιασμένος μετά το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς, ένιωθε την προσπάθεια που γίνεται στην Εθνική μας ομάδα εδώ και περίπου ένα χρόνο, να αποτυπώνεται με αδρές γραμμές ολοένα και περισσότερο.

Η νίκη επί της Κροατίας, δεύτερη φετινή στο Γουόρλντ Λιγκ, μετά το 12-11 μέσα στο Ζάγκρεμπ, ικανοποίησε τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό: «Πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τους παίκτες μου και ακολούθως αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο που και απόψε μας τίμησε με την παρουσία του.

Έχουμε πει και το επαναλαμβάνω ότι κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι το ίδιο, με όποιον αντίπαλο, ανεξάρτητα από βαθμολογική σημασία ή όχι. Όταν ένα παιχνίδι «ζεματάει», όπως το σημερινό, μετράει η ατομική προετοιμασία κάθε παίκτη και η προσωπικότητα του. Είναι καθοριστικοί παράγοντες και αυτό φάνηκε απόψε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και τον δρόμο που έχουμε χαράξει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Χρυσοσπάθης: «Ούτε καν το σκέφτηκα…»

Ο Θανάσης Χρυσοσπάθης κλήθηκε από τον Κεχαγιά στο φινάλε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, δεδομένων και των απουσιών Κολόμβου και Μουρίκη και τα κατάφερε με το παραπάνω. Ο 20χρονος, στα 40’’ από το τέλος αξιοποίησε υπέροχα το πλεονέκτημα με παίκτη παραπάνω, σκόραρε (το δεύτερο του γκολ με την Εθνική σε 3 συμμετοχές του) και πέτυχε έτσι το νικητήριο γκολ.

«Ούτε καν το σκέφτηκα ότι ήταν βαριά η μπάλα στη συγκεκριμένη φάση», λέει όταν τον ρωτήσαμε γι αυτό. «Έκανα αυτό που έπρεπε και σκόραρα», κατέληξε.

Κολόμβος: «Είναι χαρά για όλους»

Ο Χριστόδουλος Κολόμβος που αγωνίστηκε πάλι μπροστά στο κοινό της πόλης του, υπογράμμισε: «Η νίκη αυτή είναι χαρά για όλους μας. Κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία μας στην διοργάνωση νικώντας δύο φορές τους Κροάτες. Είχαμε καλές άμυνες και πήγαν όλα καλά. Ένα ευχαριστώ και πάλι στον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε. Η νίκη αφιερώνεται σε αυτόν αλλά και στην κοπέλα που χάθηκε τόσο άδικα σήμερα, εδώ σ’ αυτό το κολυμβητήριο».

Βλαχόπουλος: «Πρόκληση για εμάς»

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε: «Παίξαμε με πάθος όντως. Άλλωστε όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες έτσι πρέπει. Υπήρχε δύναμη στο ματς, αλλά και ένας εκπληκτικός κόσμος δίπλα μας. Είναι πρόκληση για εμάς όταν παίζουμε με τέτοιες ομάδες. Βελτιωνόμαστε συνέχεια, δουλεύουμε και στοχεύουμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης».

*Το θλιβερό συμβάν με τον πνιγμό της 28χρονης αθλήτριας στίβου και παλιάς κολυμβήτριας Σεμέλης Αντύπα, το μεσημέρι στην πισίνα του «Αντώνης Πεπανός», τροποποίησε όπως ήταν φυσικό και το τελετουργικό πρόγραμμα του αγώνα.

Έτσι δεν είχε το πανηγυρικό κλίμα φυσικά του προηγούμενου αγώνα με την Ουγγαρία πριν έναν μήνα, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή με την έναρξη του αγώνα.

*Εκτός 13άδας για την Εθνική μας ομάδα, έμειναν οι Κώστας Γούβης και Μάριος Χατζηγούλας. Ο πρώτος, χθες, είχε τα γενέθλια του και στο ξενοδοχείο το βράδυ τον περίμενε η σχετική τούρτα της Ομοσπονδίας, στο δείπνο της αποστολής.

*Τίμησε και απόψε με την παρουσία του ο κόσμος της Πάτρας, την Εθνική μας. Στην μεγάλη εξέδρα του «Πεπανός» βρέθηκαν περίπου 2.000 φίλαθλοι που με θερμές εκδηλώσεις συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια των διεθνών μας.

*Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκαν από την Διοίκηση του ΠΕΑΚ, οι παλιές δόξες του αθλήματος και του ΝΟΠ, Δημήτρης Μπιτσάκος, Μάκης Γεωργαράς και Μάκης Λυκούδης, αλλά και τον προπονητή των επιτυχιών με τους «δαίμονες», Γιώργο (Λώλο) Κακουλίδη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ