ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της 4ης ημέρας των αγώνων

  25.07.2013 20:55       1807

ΦΩΤΟ: Πρωταγωνιστής της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος Κατηγοριών στο ΟΑΚΑ, ο Απόστολος Χρήστου

Ένα Πανελλήνιο ρεκόρ, αυτό του Απόστολου Χρήστου στα 200μ ύπτιο Εφήβων με 2:00.91, σημειώθηκε κατά την τέταρτη αγωνιστική ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κατηγοριών Κολύμβησης στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Ο ταλαντούχος κολυμβητής του ΓΣ Περιστερίου, σε δηλώσεις του μετά την απονομή, τόνισε πως προετοιμάζεται σκληρά για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων στο Ντουμπάι: «Τα πήγα καλά σήμερα, αν και είναι επίπονη η προετοιμασία που κάνω για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ντουμπάι. Αυτό που θέλω είναι να είμαι έτοιμος για αυτή την διοργάνωση και με τη νέα σεζόν θα θέσω νέους στόχους» ήταν τα λόγια του Απόστολου Χρήστου.

Ο Γιώργος Φραγκουδάκης

Ο Γιώργος Φραγκουδάκης από τα Δελφίνια Περιστερίου κατέκτησε την πρώτη θέση στα 50μ πρόσθιο Παίδων, με τον ίδιο να σημειώνει ότι θα μπορούσε να κάνει καλύτερο χρόνο: «Θα μπορούσα να έχω ακόμα καλύτερο χρόνο, αλλά είχα άγχος. Όσον αφορά με τις προπονήσεις μου και το σχολείο, θα πρέπει να βάλω μια προτεραιότητα, ειδικά στην τρίτη Λυκείου».

Η Χριστίνα Παπανικολάου 

Η Χριστίνα Παπανικολάου πέτυχε την πρώτη θέση στα 50μ πρόσθιο Νεανίδων με 34.70. Η κολυμβήτρια του Μέγα Αλεξάνδρου Γρεβενών στάθηκε στα προβλήματα που είχε κατά τη χειμερινή περίοδο με το κολυμβητήριο της πόλης: «Δεν έκανα πολλές προπονήσεις, λόγω οικονομικών προβλημάτων που είχε το κολυμβητήριο, όμως χάρη στην υπομονή του προπονητή μου, Δημήτρη Ζαψαλή και του πατέρα μου, που ανέλαβε την οργάνωση του κολυμβητηρίου, όλα πήγαν καλύτερα. Όσον αφορά τα μαθήματά μου, πιστεύω πως θα περάσω σε κάποια σχολή της Αθήνας. Αν γίνει αυτό, τότε θα γραφτώ σε κάποιον Αθηναϊκό σύλλογο».

Ο Νίκος Σοφιανίδης

Στα 200μ ύπτιο παίδων, ο Νίκος Σοφιανίδης από τον ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την πρωτιά με 2:06.20. Ο νεαρός αθλητής δήλωσε πως η εμπειρία του Κόμεν Καπ στο Σαν Μαρίνο τον βοήθησε να μάθει πολλά: «Είχα δουλέψει αρκετά όλο αυτό το διάστημα, ενώ η συμμετοχή μου στο Κόμεν Καπ του Σαν Μαρίνο με βοήθησε. Γενικότερα, όταν πηγαίνεις στο εξωτερικό και συμμετέχεις σε τέτοια τουρνουά δεν αποκομίζεις μόνο εμπειρίες, αλλά μαθαίνεις πολλά, ακόμα και από το πώς κολυμπάνε οι άλλοι».

Ο Δημήτρης Δημητρίου

Τέλος, ο Δημήτρης Δημητρίου του ΑΝΟ Αργυρούπολης, ο οποίος ήρθε πρώτος στα 500μ ελεύθερο Εφήβων, τόνισε πως ήταν κουρασμένος, καθώς συμμετείχε στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας στην Ουτρέχτη: «Είμαι ευχαριστημένος, βέβαια θα μπορούσα και καλύτερη επίδοση, αλλά ήμουν και κουρασμένος από τους πρόσφατους αγώνες στην Ουτρέχτη. Στις διοργανώσεις του εξωτερικού κερδίζεις εμπειρίες, αλλάζει η ψυχολογία σου, αλλά και γενικά ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους αγώνες, διότι ανταγωνίζεσαι αθλητές που δεν έχεις ξαναδεί».

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο, Παρασκευή (26/7), στις 18:00.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος