«Νιώθω πολύ περήφανη για το ρεκόρ μου». Με αυτή τη φράση η Δέσποινα Μαρκαντέ, αθλήτρια του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης που πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ (26:74) στο αγώνισμα των 50 μ. ελεύθερο των Παγκορασίδων (Β’). επέλεξε να εκδηλώσει τα συναισθήματά της αμέσως μετά το σημερινό της κατόρθωμα.
Σε δηλώσεις της μετά το τέλος του αγώνα εμφανίστηκε χαρούμενη για το επίτευγμά της:
«Είμαι πραγματικά περήφανη. Πιστεύω πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Λευτέρη Μήτρακα, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Στο μέλλον θα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και στο αγώνισμα της πεταλούδας και να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο», ήταν τα λόγια της νεαρής κολυμβήτριας.
Ο προπονητής της Δέσποινας Μαρκαντέ, Λευτέρης Μήτρακας, τόνισε τα εξής:
«Γενικώς, ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά η φετινή. Κύλησε παρά τις δυσκολίες πολύ καλά και ευτυχώς ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το μόνο που μας στενοχωρεί είναι ότι χάσαμε το ρεκόρ στα 100 μ. για 8 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ήρθαμε από τη Βέροια μαζί με τη Δέσποινα, με την οποία συνεργάζομαι από όταν ήταν εννέα χρονών, ήταν η πρώτη μας χρονιά στον σύλλογο και του χρόνου ελπίζω ότι θα συνεχιστεί η καλή πορεία τόσο για τη Δέσποινα όσο και για τον σύλλογο. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι η διάρκεια και η σκληρή δουλειά καθιερώνουν έναν αθλητή. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι».
Η Νατάσσα Συρίγου (σ.σ είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στις Ολυμπιακές μέρες Νεότητας στην Ολλανδία πριν από λίγο καιρό),αθλήτρια του ΑΝΟ Αργυρούπολης, κατετάγη πρώτη στα 100 μ. πρόσθιο της κατηγορίας των Παγκορασίδων (Α’) και είπε πως είναι πολύ ευχαριστημένη με αυτή της την επίδοση:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την επίδοση που έκανα, αν και κουρασμένη από τους αγώνες που έδωσα στην Ολλανδία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, Δημήτρη Αθιμαρθήτη και Αλέξανδρο Νικολόπουλο, τον γιατρό Δημήτρη Αντωνακάκη και γενικότερα την ομάδα μου. Για την επόμενη χρονιά πρώτος στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό και φυσικά να συνεχίσω να εξελίσσομαι».
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κραουνάκης, αναφερόμενος στη μέχρι στιγμής εικόνα των αγώνων, υποστήριξε:
«Ήμουν από την αρχή της χρονιάς προβληματισμένος για το πώς θα βγει η χρονιά και για τη λειτουργία των κολυμβητηρίων. Αυτές τις ημέρες, όμως, γιορτάζει η κολύμβηση και δίνει την ελπίδα πως θα αντέξουμε την κρίση. Μέχρι στιγμής παρακολουθούμε εξαιρετικούς αγώνες, έχουμε ήδη δύο πανελλήνια ρεκόρ και πιστεύω πως μέχρι το τέλος των αγώνων θα έχουμε και άλλα, πράγμα που δείχνει πως θα αντέξουμε αυτή την κρίση και ότι το μέλλον είναι ευοίωνο.
Είναι γεγονός ότι η κολύμβηση έχει βάσεις. Το μόνο που ζητάμε είναι μια βοήθεια από την πολιτεία, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Όλα αυτά που καταφέρνουμε οφείλονται στη μεγάλη βοήθεια των συλλόγων και των γονέων που στήριξαν το άθλημα και φέτος, αλλά και των συναδέλφων που, παρά τις αντίξοες συνθήκες παρουσίασαν τους αθλητές τους σε αυτό το επίπεδο».
Όσον αφορά στις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και των Ελληνίδων αθλητριών στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, υπογράμμισε:
«Πολλά συγχαρητήρια στον Σπύρο τον Γιαννιώτη για την επιτυχία του, πρέπει να είναι πρότυπο για όλους τους νέους αθλητές. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια στην Κέλυ Αραούζου που κατέλαβε δύο τέταρτες θέσεις (σ.σ στα 5 και στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης). Πιστεύω πως έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Βλέπουμε γενικώς πως η κολύμβηση έχει ανέβει επίπεδο. Από εκεί που διεκδικούσαμε απλώς μια θέση στους τελικούς, τώρα πια μας αφήνει πικρή γεύση, όταν δεν τα καταφέρνουμε να πάρουμε κάποιο μετάλλιο».
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
Νίκος Χαραλαμπόπουλος