ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της τελευταίας μέρας

  14.07.2012 19:54       1832

Με ακόμη δύο Πανελλήνια ρεκόρ, ολοκληρώθηκε το Ενιαίο πρωτάθλημα κολύμβησης στο ΟΑΚΑ. Το πρώτο ρεκόρ της μέρας το πέτυχε ο Νίκος Σοφιανίδης, και το δεύτερο, ο εξαιρετικός στους αγώνες, Απόστολος Χρήστου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο κολυμβητών, καθώς και εκείνες του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Σαρακατσάνη, του Ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης, Βόικο Ράτσε, ο οποίος ξεχώρισε τον Απόστολο Χρήστου, και του Άκη Οικονόμου, προπονητή του Εθνικού Πειραιά, ο οποίος πρώτευσε στην γενική βαθμολογία των Εφήβων - Νεανίδων, αλλά και των επιμέρους.

Σοφιανίδης Νίκος, Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης 100μ Ύπτιο Παμπαίδων Α 59.59

«Ήταν κάτι που το περίμενα και έκανα προπόνηση όλη τη χρονιά γι’ αυτό. Το είχα από την προηγούμενη βδομάδα το ρεκόρ, που είχαν γίνει οι αγώνες στην Καβάλα, και τώρα στο Πανελλήνιο είχα την ευκαιρία να το κατεβάσω, και αυτό έκανα. Είναι αλήθεια πως ταλαιπωρήθηκα λίγο μέσα στη χρονιά, με ένα πρόβλημα στο μάτι μου που με κράτησε εκτός νερού, αλλά ευτυχώς το αντιμετώπισα, και κατάφερα να συνεχίσω τις προπονήσεις μου. Στόχος μου από του χρόνου, που θα είμαι στην κατηγορία Παίδων, να μπορέσω να κατέβω στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα Παίδων, και ίσως να έχω και μια διάκριση εκεί, αλλά και στις Πανελλήνιες διοργανώσεις». Τέλος, τόνισε «Δεν έχω κάποιο πρότυπο, αλλά μου αρέσει πολύ ο Άρης Γρηγοριάδης, γιατί είναι ένας πολύ καλός αθλητής στο ύπτιο, και κάποια μέρα θα ήθελα να γίνω σαν αυτόν».

Απόστολος Χρήστου, ΓΣ Περιστερίου, 100μ υπτιο Παίδων 57.04

«Το περίμενα να κάνω το ρεκόρ, γιατί πριν από τρεις μέρες, είχα πετύχει το ίδιο ρεκόρ στην σκυτάλη. Όμως πίστευα, τώρα που ήμουν πιο ξεκούραστος, θα μπορούσα  να το κατεβάσω περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια καλή επίδοση και ένας αρκετά γρήγορος χρόνος. Κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου για φέτος. Πλέον στοχεύω να πάω στο εξωτερικό με την Εθνική για το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, θέλοντας να τα πάω εξίσου καλά. Οι προπονήσεις ήταν πολύ απαιτητικές, κατάφερα όμως να ανταπεξέλθω, και με αρκετή δουλειά να καταφέρω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου στο Πανελλήνιο, γιατί κατάφερα να κάνω Πανελλήνια ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματά μου. Με χαροποίησε ιδιαίτερα αυτή η εξέλιξη».

Δημήτρης Σαρακατσάνης (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ): «Οι επιδόσεις των αθλητών ήταν πολύ καλές και αυτό το μαρτυρούν και τα 12 Πανελλήνια ρεκόρ που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα (10 τις προηγούμενες μέρες, 2 σήμερα). Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του την κατάσταση που επικρατούσε όλη την χρονιά στα κολυμβητήρια, η παρουσία εδώ ήταν πάρα πολύ καλή. Οργνωτικά δεν υπήρξαν προβλήματα, αλλά παρατηρήθηκε μικρή έλλειψη πειθαρχίας, με τους κολυμβητές να πηγαινοέρχονται στον αγωνιστικό χώρο. Ξεχώρισαν κάποια παιδιά, θα προτιμούσα να μην πω ονόματα, που έδειξαν ότι υπάρχει μέλλον στην ελληνική κολύμβηση. Αυτό το μέλλον όμως, θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρχουν κολυμβητήρια για να δουλεύουμε, ή όχι».

Βόικο Ράτσε (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Κατά την γνώμη μου, το μεγαλύτερο ταλέντο είναι ο Απόστολος Χρήστου. Μας έχει κάνει όλους να παραμιλάμε. Πρόκειται για έναν αθλητή που έχει μέλλον, και μπορεί να κατακτήσει πολλά Ολυμπιακά μετάλλια! Έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, τον κύριο Ορφανίδη, και μαζί κάνουν καλή δουλειά. Στους αγώνες εγώ δεν κοιτάω τις βαθμολογίες των ομάδων. Κρατάω τις εμφανίσεις των μονάδων, και η μονάδα που ξεχώρισε για μένα, είναι ο Απόστολος Χρήστου. Υπάρχουν παιδιά με καλές επιδόσεις, αλλά αυτός θα αφήσει εποχή». Τέλος, ανέφερε «Γενικότερα, υπήρξαν καλές επιδόσεις, και πολλά ρεκόρ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με τις πισίνες όλη την χρονιά, και αυτό είναι κάτι θετικό. Η ελληνική κολύμβηση πάει όλο και καλύτερα, με την επαρχία να έχει ανέβει και αυτή πάρα πολύ».

Άκης Οικονόμου (προπονητής Εθνικού Πειραιά): Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, που σε πολύ δύσκολες εποχές έκαναν μεγάλη προσπάθεια να δικαιώσουν και τους εαυτούς τους, αλλά και τις προσπάθειες του συλλόγου μέσα στις πισίνες. Για μένα σαν προπονητής είναι μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι με παιδιά και με συνεργάτες προπονητές, που αγαπάνε αυτό που κάνουν. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο το αγαπάμε. Δυσκολίες πάντα υπάρχουν, αλλά έτσι δημιουργούνται και πρωταθλητές. Νομίζω πως μέσα από αυτή τη διαδικασία της φετινής χρονιάς, θέλω να αφήσω ένα αισιόδοξο μήνυμα. Πρέπει να είμαστε πολεμιστές, να παλεύουμε και στο τέλος τα αποτελέσματα θα φανούν. Η ομάδα έχει σκοπό την καλλιέργεια του αθλήματος και μέσα από τους προσωπικούς στόχους του κάθε αθλητή, βγαίνουν και οι στόχοι της ομάδας. Εμένα σαν προπονητής η δουλειά μου είναι τους αθλητές που εμπιστεύονται την δουλειά μας, όσο μπορώ να τους βοηθάω».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος