ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 17ο ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακός- ΠαναθηναΪκός

  27.05.2016 20:39       970

Μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που έληξε με την άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (14-2) και την άνετη πρόκριση των πρωταθλητών στον αυριανό τελικό, οι πρωταγωνιστές μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, αναφορικά με το παιχνίδι, αλλά και τη συνέχεια, που είναι διαφορετική για κάθεμια από τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να κατακτήσει και το Κύπελλο, έχοντας το μυαλό το και στο Φάιναλ Σιξ της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουδαπέστη, στο οποίο όμως δεν έγινε αναφορά από τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο και τον φουνταριστό Χριστόδουλο Κολόμβο. Ο Παναθηναϊκός θα προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν, κομμάτι στο οποίο αναφέρθηκαν ο προπονητής του Τεό Λοράντος, ο Φίλιππος Καραμπέτσος και ο Γιώργος Αφρουδάκης, που όπως ανακοίνωσε, σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 Βλάχος: «Παίξαμε σε αργό ρυθμό»

 Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, μετά την εμφατική πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου σημείωσε: «Δυστυχώς εμείς παίξαμε σε ένα αργό ρυθμό, τον οποίο είχε ο Παναθηναϊκός. Όσο και να θες να είσαι παθιασμένος και να θες να δώσεις το ρυθμό σου στο παιχνίδι αν δεν ανταπεξέρχεται και ο αντίπαλος δεν μπορείς να το κάνεις. Εμείς βάλαμε κάποια εύκολα γκολ και θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει περισσότερα. Το θετικό είναι πως μέχρι το τέλος διατηρήσαμε την πολύ καλή μας απόδοση στην άμυνα. Προσπαθήσαμε να μη δεχτούμε γκολ και βρήκαμε κίνητρο μέσα από αυτό».

 «Νομίζω πως η Βουλιαγμένη – αν κερδίσει – είναι καλύτερη ομάδα και θα παίξουμε σε ένα καλύτερο ρυθμό. Είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά νομίζω πως πρέπει να παίξουμε καλύτερα αύριο».

 Λοράντος: «Ώρα περισσυλογής και αποφάσεων»

 Ο Τεό Λοράντος έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για τη νίκη, ενώ σημείωσε: «Κατ' αρχάς συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Το σκορ δείχνει ότι δεν παίξαμε καλά. Είναι μια στιγμή σιωπής, περισυλλογής και αποφάσεων για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι η αλήθεια. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι θα βοηθήσουν ώστε να υλοποιηθεί το πλάνο μου για τον Παναθηναϊκό»

 Σε ερώτηση αν μπορεί να χάσει ο Ολυμπιακός το κύπελλο: «Δεν ξέρω αν θα το χάσει. Είναι κάτι που δε με απασχολεί. Ότι δεν άπτεται της ομάδας μου δε με αφορά. Κοιτάω τι μπορώ να κάνω εγώ».

 «Κορυφαίος όλων των εποχών ο Αφρουδάκης»

 Για το Γιώργο Αφρουδάκη και αν θα έιναι αυτό το τελευταίο του παιχνίδι: «Δεν ξέρω αν θα είναι αυτό το τελευταίο του παιχνίδι. Είναι δική του η απόφαση. Για το Γιώργο θεωρώ πως πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνθεον της ιστορίας του πόλο. Είναι μεγάλο κεφάλαιο και παρακαταθήκη για την ελληνική υδατοσφαίριση. Για μένα είναι ο καλύτερος έλληνας πολίστας όλων των εποχών».

 

Γ. Αφρουδάκης: «Σκέφτομαι να σταματήσω»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης, αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε για το παιχνίδι, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι στην τεράστια καριέρα του: «Δεν είμαι 100% σίγουρος για το αν θα σταματήσω. Η σκέψη μου είναι πιο έντονη από ποτέ να σταματήσω από την ενεργό δράση».

Μιλώντας για το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας από την ομάδα του σημείωσε:«Στο σημερινό παιχνίδι έπαιξε ο Ολυμπιακός που είναι ουσιαστικά η εθνική ομάδα της Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν καταφέραμε να κοντράρουμε τον αντίπαλο, παρά μόνο στα πρώτα 5-6 λεπτά. Από εκεί και πέρα είχαμε εκνευρισμό στο παιχνίδι και η ψαλίδα άνοιγε όσο περνούσε η ώρα. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Η διαφορά είναι χαώδης. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μαζί με την Προ Ρέκο. Αύριο πιστεύω πως δε θα χει κανένα πρόβλημα. Την άλλη βδομάδα είναι τα δύο φαβορί μαζί με τη Ρέκο για να πάρουν το Ευρωπαϊκό».

Μιλώντας για το μέλλον της ομάδας του είπε: «Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς το που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια. Θέλει όμως το κάτι παραπάνω. Αυτό εξαρτάται και από τη διάθεση που θα δείξει η διοίκηση. Μαζί με τον Ολυμπιακό αποτελούν τις κορυφαίες ομάδες σε όλα τα σπορ».

Κολόμβος: «Να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα»

 Ο φουνταριστός των ερυθρόλευκων, που πέτυχε 3 γκολ στο παιχνίδι, Χριστόδουλος Κολόμβος τόνισε: «Κάναμε μια καλή προσπάθεια και ήμασταν συγκεντρωμένοι στο σημερινό παιχνίδι. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στο αυριανό παιχνίδι. Να είμαστε σοβαροί και να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Εξάλλου είναι από τους βασικούς μας στόχους η κατάκτηση του κυπέλλου. Είναι πολύ διαφορετικό το αυριανό παιχνίδι σε σχέση με τους τελικούς της Α1. Οι τελικοί της Α1 είναι σειρά στις 3 νίκες. Προλαβαίνεις να διορθώσεις κάποιο πιθανό λάθος. Αύριο είναι ένας τελικός».

 

Καραμπέτσος: «Μας έλειψε η συγκέντρωση»

O Φίλιππος Καραμπέτσος, τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Δυστυχώς όταν η ομάδα βραχυκυκλώνει, έρχονται και τα προσωπικά λάθη και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και φτάνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή επιτυχία για αύριο αλλά και στην Ευρώπη. Σίγουρα έχει μια πολύ καλή ομάδα και μπορεί να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό».

Μιλώντας για το μέλλον της ομάδας του επεσήμανε πως:  «Σίγουρα η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη. Πλέον είναι θέμα διοίκησης και προπονητή να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να παρουσιαστεί καλύτερη η ομάδα μας. Θέλει χρόνο για να κλείσει η ψαλίδα. Θέλει πολύ δουλειά, επενδύσεις και πολύ υπομονή».

 Σε ερώτηση για τις πιθανότητες του Ολυμπιακού στο final -6 δήλωσε:«Από τη στιγμή που είναι στον ημιτελικό έχει 25% πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο. Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι αυτοματοποιημένη, έχει πολύ καλό υλικό και μακάρι να πάρει το κύπελλο. Θα είναι καλό για την ελληνική υδατοσφαίριση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ