ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Οι ελληνικές συμμετοχές την Παρασκευή (2/8)

  01.08.2024 22:36       8528

Το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας Υδατοσφαίρισης των Γυναικών με αντίπαλο την Ιταλία, η παρουσία του Κριστιάν Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, αλλά και η προσπάθεια των τεσσάρων κολυμβητών της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μεικτή περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Παρασκευής (2/8) στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που φιλοξενούνται στο Παρίσι.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα παλέψουν για την πρώτη τους νίκη στον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά με αντίπαλο την Ιταλία στις 16:35. Στους τελευταίους πέντε αγώνες, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει επικρατήσει ισάριθμες φορές της αντιπάλου του. Το πιο σημαντικό από τα τελευταία ματς των δύο ομάδων ήταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν, όπου η Ελλάδα επικράτησε στον μικρό τελικό με σκορ 7-6, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και συνάμα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά τον Απόστολο Χρήστου, θα συμμετάσχει σε τελικό και ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Και μάλιστα θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο Έλληνας κολυμβητής πέρασε από τον ημιτελικό με την έβδομη καλύτερη επίδοση (21.62).

Η τετράδα Ντουντουνάκη, Δράκου, Χρήστου και Ντούμας θα συνεργαστεί στα προκριματικά της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μεικτή ομαδική για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα

Κολύμβηση

Προκριματικοί

13:09 4Χ100μ μεικτή

(Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Ντούμας)

Τελικός

21:30 50μ. ελεύθερο

(Κριστιάν Γκολομέεβ)

Υδατοσφαίριση Γυναικών

16:35 (Β’ Όμιλος)

ΕΛΛΑΔΑ -Ιταλία 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ