ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 89ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Οι επιδόσεις στα 800 ελεύθερο ξεχώρισαν στο πέσιμο της αυλαίας σε ΟΑΚΑ και Ποσειδώνιο (photos)

  06.08.2020 20:57       894

Με καλές επιδόσεις και ειδικότερα στις τελικές σειρές των 800 μ. ελεύθερο Ανδρών, στο φινάλε του απογευματινού προγράμματος της δεύτερης και τελευταίας αγωνιστικής ημέρας της διοργάνωσης (Πέμπτη 6/8), έπεσε η αυλαία του 89ου Εθνικού πρωταθλήματος κολύμβησης (ΟΠΕΝ) σε Αθήνα (ΟΑΚΑ) και Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο).

Στις τελικές σειρές των 800 μ. ελεύθερο, λοιπόν, πολύ καλούς χρόνους έκαναν και ο πρώτος στην κατάταξη Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (ΑΝΟΓ), με 7.59.23, ο δεύτερος Δημήτρης Μάρκος του ΝΟ Καλαμακίου (8.00.62) και ο τρίτος Αλέξανδρος Καχρής (ΝΟ Χανίων), που είναι έφηβος και πέτυχε εκπληκτική επίδοση για την κατηγορία του, 8.03.11.

Ξεχώρισαν ακόμα ο Ανδρέας Βαζαίος (ΟΦΝΙ) στα 200 μ. μικτή με 2.00.06, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης (ΟΦΝΙ) στα 50 μ. πρόσθιο (27.83) και η Μαρία - Θάλεια Δρασίδου (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) στα 50 μ. πρόσθιο Γυναικών (31.92).

Αναλυτικά όλα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ για Αθήνα και ΕΔΩ για Θεσσαλονίκη.

Σ.Σ.: Ο Ολυμπιακός (ομαδική φωτο) είναι, σύμφωνα με την ανεπίσημη μέχρι στιγμής βαθμολογία, πρωταθλητής Ελλάδας για 61η φορά, αλλά όλα τα επίσημα αποτελέσματα όσον αφορά τη Γενική βαθμολογία, αλλά και αυτές των Ανδρών και των Γυναικών, με τους πρωταθλητές σε κάθε αγώνισμα θα ανακοινωθούν με την ενοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων, από Αθήνα (Νότος) και Θεσσαλονίκη (Βορράς)

Ο τεχνικός σύβουλος κολύμβησης της ΚΟΕ Νίκος Κραουνάκης (φωτο κόουτς) μας δήλωσε: "Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση και των δύο πρωταθλημάτων, κάτι που έγινε τέλεια και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα. Πετύχαμε το ακατόρθωτο. Βγάλαμε με επιτυχία οργανωτική μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση, ενώ είχαμε και σπουδαίες επιδόσεις, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός στην προετοιμασία, κυρίως από τους Χρήστου, Παπαστάμο, Βαζαίο, Εγγλεζάκη, Μάρκο, Κάχρη. Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι σε όλους, να επανέλθουν όλοι δριμύτεροι τον Σεπτέμβριο".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής