ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Πλατανιώτη-Κουτίδη

«Οι φιγούρες μας στοίχισαν το μετάλλιο»

  15.09.2012 13:27       1327

Το ελληνικό ντουέτο που μας εκπροσώπησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων βρέθηκε ξανά φέτος στην 4η θέση, όπως ακριβώς είχε συμβεί στα δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2004 και 2008.

Οι δύο πρωταγωνίστριες Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ευαγγελία Κουτίδη μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την σημερινή τους εμφάνιση και τα συναισθήματά τους στο άκουσμα του αποτελέσματος:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες που καταφέραμε να κατακτήσουμε την 4η θέση αλλά συγχρόνως και πολύ στεναχωρημένες γιατί δεν καταφέραμε να ανέβουμε στην 3η θέση για πολύ λίγο. Αν είχαμε κατορθώσει να καλύψουμε αυτή τη διαφορά μέσω των φιγούρων θα ήμασταν σήμερα στα μετάλλια. Από πλευρά χορογραφίας κάναμε το καλύτερο δυνατό. Εκτελέσαμε το πρόγραμμά μας όσο πιο καλά μπορούσαμε και το κάναμε με πάρα πολύ μεγάλη θέληση», δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη και συνέχισε αναφερόμενη στον αυριανό τελικό του Σόλο, στον οποίο έχει ως αφετηρία την 5η θέση:

«Πλέον στο Σόλο δεν είναι πολύ εύκολο να παλεύουμε για μια θέση στα μετάλλια, εφ’ όσον στις φιγούρες είμαστε λίγο πιο πίσω. Στη συγχρονισμένη δεν αλλάζουν τόσο εύκολα τα πράγματα. Εάν τα είχαμε πάει λίγο καλύτερα στις φιγούρες πιστεύω πως θα μπορούσαμε να ήμασταν στα μετάλλια, αλλά είχα μια ατυχία σε μια από αυτές. Θα ήθελα να είμαι στα μετάλλια, αλλά πάμε για την 5η θέση και όσο πιο καλά γίνεται». 

Η Ευαγγελία Κουτίδη με τη σειρά της ανέφερε: «Οι φιγούρες είναι αυτές που μας στοίχισαν. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πολύ καλύτερα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ωστόσο, η 4η θέση στον κόσμο είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Στο προηγούμενο Παγκόσμιο ήμασταν στην 8η θέση. Ανεβήκαμε, δηλαδή, τέσσερις θέσεις και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Απλώς, υπάρχει και μια δόση απογοήτευσης επειδή είμαστε ελάχιστα πίσω από την 3η θέση. Είχαμε έρθει για το μετάλλιο, παλέψαμε γι’ αυτό, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Στη φωτογραφία το ελληνικό Ντουέτο Πλατανιώτη-Κουτίδη κατά την εκτέλεση του προγράμματός του.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος