Με την παρουσία του Προέδρου της ΚΟΕ, μέλους του μπιρό της FINA και Αντιπροέδρου της LEN Κυριάκου Γιαννόπουλου, έγινε το βράδυ της Τρίτης (12/4), στη Βουδαπέστη, η κλήρωση των Ομίλων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας 18 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, όπου θα μετάσχουν και οι αντίστοιχες Εθνικές ομάδες της Ελλάδας.
Η ασημένια Ολυμπιονίκης Εθνική μας ομάδα των Ανδρών κληρώθηκε στον Β' Όμιλο με αντιπάλους την Ιαπωνία, τη Γερμανία και την Κροατία.
Οι άλλοι τρεις Όμιλοι: Α' Όμιλος: Ουγγαρία, Βραζιλία, Μαυροβούνιο, Γεωργία. Γ' Όμιλος: Ιταλία, Καναδάς, Νότια Αφρική, Ισπανία. Δ' Όμιλος: Καζακστάν, ΗΠΑ, Αυστραλία, Σερβία.
Η Εθνικής μας ομάδα των Γυναικών κληρώθηκε στον Δ' Όμιλο με αντιπάλους την Ταϋλάνδη, τη Γαλλία και την Ισπανία.
Οι άλλοι τρεις Όμιλοι: Α' Όμιλος: Ιταλία, Ουγγαρία, Καναδάς, Κολομβία. Β' Όμιλος: ΗΠΑ, Ολλανδία, Νότια Αφρική, Αργεντινή. Γ' Όμιλος: Βραζιλία, Καζακστάν, Νέας Ζηλανδία, Αυστραλία.
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής
Δείτε ξανά τις κλήρώσεις από το κανάλι της FINA στο youtube στον παρακάτω σύνδεσμο: