ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οι κληρώσεις των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων κάτω των 18

  28.02.2014 21:38       993

ΦΩΤΟ G.SCALA: Από τις Βραβεύσεις της Fina κατά την 1η ημέρα του Συνεδρίου της στο Κανκούν για την Υδατοσφαίριση

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (28/2) στο Κανκούν του Μεξικού οι κληρώσεις των 2ων  Παγκοσμίων πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Εφήβων και Νεανίδων (κάτω των 18 ετών), παρουσία και του Προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου, στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Παγκόσμια υδατοσφαίριση.

Η Εθνική μας ομάδας των Νεανίδων κληρώθηκε μαζί με τις εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας, ενώ η αντίστοιχη των Εφήβων, δεν μετέχει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νεανίδων θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη (24-31 Αυγούστου) και το αντίστοιχο των Εφήβων στην Κωνσταντινούπολη (2-10 Αυγούστου). Σημειώνεται ότι στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί το 2012 στο Περθ, η Ελλάδα είχε κατακτήσει το ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο στις Νεάνιδες και την 5η θέση στους Εφήβους.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Α΄ Όμιλος: Ομάδα Αφρικής, ΗΠΑ, Γερμανία, Ουγγαρία

Β’  Όμιλος: Βραζιλία, ΕΛΛΑΔΑ, Ιαπωνία, Ιταλία

Γ’  Όμιλος: Πουέρτο Ρίκο, Κίνα, Ισπανία, Ολλανδία

Δ’  Όμιλος: Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ρωσία

ΕΦΗΒΟΙ

Α’  Όμιλος: Καζακστάν, Ισπανία, Ουγγαρία, ΗΠΑ, 1η Ομάδα Αφρικής

Β’  Όμιλος: Αυστραλία, Ιράν, Αργεντινή, Μαυροβούνιο, Ιαπωνία

Γ’  Όμιλος: Βραζιλία, Ιταλία, 2η Ομάδα Αφρικής, Τουρκία, Ρωσία

Δ’  Όμιλος: Νέα Ζηλανδία, Σερβία, Κροατία, Καναδάς, Περού

Το Συνέδριο

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, μίλησαν εκπρόσωποι του NBA (Μπάσκετ), NHL (Χόκεϊ επί πάγου), ICC (Κρίκετ) και NFL (Αμερικάνικο Φούτμπολ), ενώ η Fina  βράβευσε την Αμερικανίδα Μπρέντα Βίλα (χρυσή ολυμπιονίκη το 2012), την Καναδέζα Τζόαν Μπέγκιν, τον Σέρβο Σλόμπονταν Νίκιτς Χάλκινο Παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Σερβία,  με τα 25 Μετάλλια του σε όλες τις διοργανώσεις από το 2003 και τον Σάντρο Καμπάνια (χρυσό ολυμπιονίκη ως πολίστας το 1992) και προπονητή από το 1998 με κορυφαία επιτυχία το χρυσό Μετάλλιο το 2011 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης με την Ιταλία (Άνδρες).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ