ΤΕΧΝΙΚΗ

Οι κληρώσεις των Προολυμπιακών τουρνουά υδατοσφαίρισης

  19.02.2012 14:56       1606

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Λονδίνο οι κληρώσεις των Προολυμπιακών τουρνουά υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών στις οποίες μετείχαν οι αντίστοιχες Εθνικές μας ομάδες. Στις κληρώσεις ήταν παρών ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητα του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FINA και του υπεύθυνου συνδέσμου με την αρμόδια τεχνική επιτροπή υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κληρώσεων:

ΑΝΔΡΕΣ:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Γερμανία, Ρουμανία, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΓΔΜ, Ολλανδία.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Καναδάς, Αργεντινή, Βραζιλία, Τουρκία, Βενεζουέλα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ισπανία.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Βραζιλία, Καναδάς, Καζακστάν, Ολλανδία.

Το προολυμπιακό τουρνουά των Ανδρών διεξάγεται στο Έντμοντον του Καναδά (1-8 Απριλίου) και των Γυναικών στην Τεργέστη (15-22 Απριλίου). Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα πάρουν 4 ομάδες και από τα δύο Προολυμπιακά τουρνουά.

Στις Γυναίκες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, πλην της Βρετανίας που φιλοξενεί τους Αγώνες, η Κίνα, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα.

Στους Aνδρες, εκτός της Βρετανίας, η Ιταλία, η Κροατία και η Ουγγαρία από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, η Σερβία από το World League  του 2011 και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καζακστάν από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα.

ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κερδίζουμε σπουδαίους αντιπάλους και περνάμε

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος σχολίασε σχετικά με τις κληρώσεις: «Σημασία έχει (σε άνδρες και γυναίκες) να κερδίσουμε τις ομάδες που πρέπει, για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο το γκρουπ στο οποίο κληρωθήκαμε. Διότι αν είναι εύκολο το γκρουπ, θα είναι δύσκολος ο χιαστί αγώνας για να μπούμε στην 4άδα και να πάρουμε την πρόκριση (σ.σ. παίζει ο 1ος του Α’ με τον 4ο του Β’ και αντίστροφα και ο 2ος του Α’ με τον 3ο του Β’ και αντίστοροφα). Κι αν είναι δύσκολος ο όμιλος τότε θα είναι εύκολος ο χιαστί. Πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, την κρίσιμη νίκη απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο είτε στον όμιλο, είτε στα γκρουπ για να εξασφαλιστεί η πρόκριση. Κάτι που είναι εφικτό και για τις δύο ομάδες μας».

** Η FINA όρισε τη Μαρία Θηβαίου ως κριτή στο Προολυμπιακό τουρνουά συγχρονισμένης κολύμβησης που θα γίνει 17-22 Απριλίου στο Λονδίνο.

Από το Γραφείο Τύπου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΚΗΣ