ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι…μικρές της αποστολής στη Ντόχα

  09.02.2024 11:40       3063

Άρτεμις Βασιλάκη, ετών 18, Μαρία Ζαφειράτου ετών 17, Αναστασία Μπούτου επίσης…Οι δυο τελευταίες μάλιστα έχουν διαφορά μιας ημέρας (7/9 η Ζαφειράτου, 8/9 η Μπούτου). Είναι οι τρεις μικρότερες σε ηλικία αθλήτριες της 20μελούς κολυμβητικής αποστολής που βρίσκεται από χθες στη Ντόχα για να λάβει μέρος στο 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι πρώτες βουτιές, μεθαύριο Δευτέρα.

Τα τρία κορίτσια μαζί με την 22χρονη Ζαχαρούλα Καλογερή θα αποτελέσουν την ομάδα μας στην 4Χ200μ ελεύθερο.

Η Βασιλάκη έχει να πει πολλά στις υπόλοιπες καθώς συμμετείχε και το 2023 στη Φουκουόκα όπου ήταν 28η στα 800μ ελεύθερο. Τονίζει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στη σκυτάλη, και θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Ξέρουμε η μία πως κολυμπάει η άλλη, θα προσπαθήσουμε το αποτέλεσμα να δικαιώσει και εμάς αλλά και την απόφαση της Ομοσπονδίας να στείλει την ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».  

Η Ζαφειράτου προσθέτει: «Η συμμετοχή μου σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα σίγουρα αποτελούσε το μεγάλο μου όνειρο όταν ξεκίνησα τη κολύμβηση, πριν 10 χρόνια. Χαίρομαι που τα κατάφερα. Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή της χρονιάς το σκεφτόμουν. Περιμένω ότι θα είναι μια πολύ δυνατή διοργάνωση, με πολλούς σπουδαίους αθλητές, και θέλω να πάμε καλά και εμείς. Θα προσπαθήσω να μην αγχωθώ. Θα επιδιώξουμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Ξέρω ότι κυνηγάμε τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα τα δώσουμε όλα για την επίτευξη του στόχου. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, συμμετείχαμε και στο καμπ στην Πτολεμαΐδα, βρεθήκαμε όλοι μαζί στο ΟΑΚΑ, το κλίμα είναι πολύ καλό. Οι μεγαλύτεροι μας βοηθάνε καθημερινά». Πηγαίνει στη Β’ Λυκείου, και «Προσπαθώ και εδώ όσο μπορώ…Αγαπημένα μαθήματα η Χημεία και οι Υπολογιστές, ελεύθερος χρόνος μόνο και αν, το Σαβ/κο».

Και η Μπούτου: «Δεν το είχα σκεφτεί ότι σε τόσο μικρή ηλικία θα λάβω μέρος σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Κυριότερος στόχος μου είναι το ευρωπαϊκό νέων-νεανίδων. Εννοείται πως χαίρομαι πάρα πολύ που θα το ζήσω όλο αυτό. Θα είναι μια τεράστια εμπειρία για όλες μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος