ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Σπύρος Γιαννιώτης

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγάλο μου όνειρο

  16.12.2013 22:04       829

Πανευτυχής ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης, λίγο μετά τη νέα τιμητική διάκριση, να βραβευτεί ως ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2013 από τους αθλητικούς συντάκτες.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο έμπειρος κολυμβητής υποστήριξε: «Πολύ όμορφες, πολύ σημαντικές στιγμές για εμένα. Τέτοιες διακρίσεις μου δίνουν δύναμη για να μπορέσω να συνεχίσω. Μου δίνουν φτερά, για να μπορέσω να πετύχω μια μεγάλη διάκριση στο άμεσο μέλλον. Είναι αλήθεια ότι έχω κάνει πολλές θυσίες στη ζωή μου για να μπορέσω να φτάσω σ’ αυτό το επίπεδο. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και στο άμεσο μέλλον. Ο πρώτος μου στόχος μέσα στο 2014 είναι να μπορέσω να επαναλάβω τις επιτυχίες μου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στο Βερολίνο, ενώ ο μεγάλος μου στόχος, το ανεκπλήρωτό μου όνειρο είναι να μπορέσω να πάρω ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Βέβαια, η Βραζιλία είναι μακριά ακόμη, δεν θέλω να πω τίποτα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, όμως θα ήθελα να πραγματοποιήσω την καλύτερη δυνατή παρουσία για να φτάσω εκεί».

Από πλευράς της Εθνικής ομάδας Νεανίδων, που πήρε την τρίτη θέση στην ψηφοφορία, μίλησε η Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες όλες οι αθλήτριες, ήταν μια πολύ μεγάλη διάκριση για εμάς. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Έλληνες φιλάθλους ότι υπάρχουν πολλές ακόμα χαρές που μπορεί να δώσει σ’ αυτούς το ελληνικό πόλο. Ο μεγάλος στόχος, πλέον, είναι να μπορέσουμε να λάβουμε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο σε 3 χρόνια και να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε για ακόμη μία φορά επάξια, σε παγκόσμιο επίπεδο, την ελληνική υδατοσφαίριση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος