ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Οι ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση (23/1) των Προολυμπιακών

  23.01.2016 01:01       555

ΦΩΤΟ: Θα παίξει το ρόλο της για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς και μια καλή κλήρωση απόψε για τις Γυναίκες

Βελιγράδι, αποστολή: Γιάννης Κορακής (Γραφείο Τύπου ΚΟΕ)

Μετά την ολοκλήρωση και του τελικού των Γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, αλλά και κάποιων αγώνων κατάταξης των Ανδρών, οριστικοποιήθηκαν οι ομάδες που θα μετέχουν στα αντίστοιχα Προολυμπιακά τουρνουά, οι οποίες ανακοινώθηκαν επίσημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA), αλλά και από την Ευρωπαϊκή (LEN).

Ενώ, όπως σας έχουμε ενημερώσει από το απόγευμα της Παρασκευής, η κλήρωσή τους θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 23/1 (22.00 ώρα Ελλάδας), στο ξενοδοχείο "Crowne Plaza" του Βελιγραδίου (όπου διαμένει και η ελληνική αποστολή), δηλαδή λίγες ώρες μετά το τέλος του τελικού των Ανδρών στην "Kombank Arena".

Το Προολυμπιακό τουρνουά Γυναικών, στο οποίο μετέχει και η δική μας Εθνική ομάδα, θα διεξαχθεί στην πόλη Γκούντα της Ολλανδίας 21-28 Μαρτίου. Σ' αυτό, λοιπόν, θα μετάσχουν: Από την Ευρώπη: Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, Γαλλία. Από τις υπόλοιπες ηπείρους: ΗΠΑ, Καναδάς, Κούβα, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Ιαπωνία.

Το Προολυμπιακό τουρνουά Ανδρών θα γίνει στην Τεργέστη της Ιταλίας 3-10 Απριλίου. Σ' αυτό θα μετάσχουν: Από την Ευρώπη: Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Ρουμανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβακία. Από τις υπόλοιπες ηπείρους: Καναδάς, Καζακστάν, Νότια Αφρική.