ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οι Όμιλοι της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών

  12.05.2021 14:44       1500

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (12/5) διαδικτυακά στα γραφεία της ΚΟΕ, η κλήρωση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, που αρχίζει το τριήμερο 4-6 Ιουνίου, με τα παιχνίδια της Α' Φάσης. Οι 4 Όμιλοι, όπως συγκροτήθηκαν:

Α' Αθήνας: Νηρέας Γέρακα, Ηλυσιακός, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Νηρέας Χαλανδρίου

Β' Αθήνας: ΑΕ Χαϊδαρίου, Ιωνικός Νίκαιας, ΓΣ Ηλιούπολης, Τρίαινα Βούλας

Θεσσαλονίκης: Άρης Θεσσαλονίκης, ΟΦΘ, ΝΟ Λάρισας, Παναθηναϊκός

Πατρών: ΝΕ Πατρών, ΝΟ Πατρών, ΝΟ Καλαμάτας, Μίλων

Με την ολοκλήρωση των αγώνων της Α' Φάσης (4-6/6), οι 16 ομάδες ανάλογα με την κατάταξη τους στους 4 Ομίλους της, θα κληρωθούν στους 4 νέους Ομίλους της Β' Φάσης (2-4 Ιουλίου).

Οι ομάδες που τερμάτισαν 1ες, τίθενται επικεφαλής, ως διοργανώτριες Ομίλων, στους οποίους και κατατάσσονται αντίστοιχα οι 2ες, οι 3ες και οι 4ες.

Οι 2 πρώτες της κατάταξης ομάδες, προκρίνονται στην Τελική Φάση (16-18 Ιουλίου), ενώ στην Β' Εθνική Κατηγορία λόγω των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεν υποβιβάζεται καμμία.

Στην Τελική Φάση σχηματίζονται 2 Όμιλοι με κλήρωση (2 πρώτες και 2 δεύτερες ανά Όμιλο, από τη Β' Φάση).

Με την διεξαγωγή των αγώνων στους 2 Ομίλους και την κατάταξη των ομάδων, έχουμε τους Ημιτελικούς του πρωταθλήματος Α1 – Β2 και Β1 – Α2, όπου θα διεξαχθούν 2 αγώνες. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς τερμάτων (από μία νίκη δηλαδή), αλλά και δύο ισοπαλιών, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι για να προκύψει το ζευγάρι του Τελικού ,οι ομάδες του οποίου και προβιβάζονται στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Οι ηττημένοι των δύο Ημιτελικών, θα αγωνιστούν για την 3η – 4η θέση.

Μεταξύ των όσων προβλέπει η ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος και η αναφορά ότι, ομάδα που δεν θα μετάσχει μία φορά σε αγώνα της αφαιρούνται 3 βαθμοί που μεταφέρονται και για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου (-3). Σε περίπτωση και δεύτερης μη συμμετοχής, υποβιβάζεται αυτόματα στη Β' Εθνική Κατηγορία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ