ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οι Παγκόσμιες περιμένουν τις Ιταλίδες στην αυριανή πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού

  17.01.2012 17:51       1169

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ Φώντας Χήτας

Σχεδόν έξι μήνες πριν, η Ελλάδα καμάρωνε τους 13 κορίτσαρους και την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, να πανηγυρίζουν στη Σαγκάη το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο ελληνικός αθλητισμός, κατατρεγμένος κι αυτός, μέσα στη δίνη των τεράστιων προβλημάτων που βιώνει η Ελλάδα, βρήκε τον σηματοδότη εκείνο που κρατούσε ψηλά την ελληνική σημαία, ψηλά το γόητρο του.

Η Εθνική μας ομάδα επιβραβεύτηκε πολλάκις στα λόγια και με ελάχιστες εξαιρέσεις στην πράξη, αναδείχτηκε αυτοδικαίως κορυφαία της χρονιάς που μας πέρασε, πάλεψε με τους ανθρώπους της και την Ομοσπονδία, να παραμείνει όρθια, να έλθει εδώ στο Αϊντχόφεν, μπροστά σε μια νέα πρόκληση.

Αύριο (Τετάρτη) ξεκινάει το ταξίδι της, στο 14ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Γυναικών, εκεί όπου μετέχει ανελλιπώς από το 1989, με πρώτη στάση το παιχνίδι της πρεμιέρας της με την Ιταλία.

Την ομάδα που μας γνωρίζει και τη γνωρίζουμε καλά τα τελευταία χρόνια, την οποία στο Ζάγκρεμπ όπου η Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά σε βάθρο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (αργυρό μετάλλιο), νικήσαμε 2 φορές (7-5 και 10-5), τις μοναδικές άλλωστε στα 12 συνολικά παιχνίδια στην διοργάνωση.

Δέκα συνεχόμενες νίκες, από τις 17 συνολικά που έχουμε, μετράμε απέναντι στη «Σετερόσα», με τελευταία στην Τρίπολη πρόσφατα (11-9) για το «Θέτις Καπ».

Από τις 44 ήττες μας, η τελευταία πάει πίσω το 2008 (3 Αυγούστου) σε φιλικό στη Σιγκαπούρη (6-9), ενώ 11 ματς έληξαν ισόπαλα.

Αγωνιστικά η Εθνική μας είναι εντάξει, χωρίς προβλήματα, με τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη να αγωνίζεται με προστατευτική μάσκα λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε πρόσφατα (ρωγμώδες κάταγμα στη μύτη). Το απόγευμα (18.00 τοπική) η ομάδα θα υποβληθεί σε … βιντεοθεραπεία τσεκάροντας τον αυριανό μας αντίπαλο και αμέσως μετά (18.30) θα κάνει την δεύτερη της προπόνηση για σήμερα.

Το παιχνίδι της παγκόσμιας πρωταθλήτριας με την Ιταλία του Φάμπιο Κόντι, που θα έχει στη σύνθεση της την επανακάμψασα Τάνια Ντι Μάριο, είναι το τελευταίο του αυριανού προγράμματος (20.30 τοπική ώρα). Νωρίτερα (17.30) θα παίξουν η Ισπανία με τη Γερμανία που είναι στον Όμιλο μας (Β’), ενώ έχουμε επίσης: 16.00 Βρετανία – Ουγγαρία και 19.00 Ολλανδία – Ρωσία (Α’ Όμιλος).