ΤΕΧΝΙΚΗ

Οι προπονήτριες της Εθνικής ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης για την αποχώρηση των αδελφών Αλεξανδρή

  04.07.2012 14:05       4051

Οι προπονήτριες της Εθνικής ομάδας, Ναταλία Τσερνέτσκα, Μαρία Θηβαίου και Ελένη Κουγιά, σχετικά με τη δήλωση – αποχώρησης των αδελφών Αλεξανδρή από την Εθνική ομάδα, καταθέτουν την ακόλουθη τεχνική ενημέρωση για το θέμα:

«Η απόφαση που εξ αρχής υπήρξε σχετικά με τις χορογραφίες της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων ήταν να χρησιμοποιηθούν παλαιότερα προγράμματα της Εθνικής Ομάδας και επιλέχθηκαν τα προγράμματα της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων του 2011 πλην του προγράμματος για το Σόλο που θα χρησιμοποιηθεί ξανά από την αθλήτρια Πλατανιώτη για το Παγκόσμιο Νεανίδων του 2012 δεδομένου του βεβαρημένου προγράμματός της λόγω Ολυμπιάδας και της κατάστασης της υγείας της. Έτσι για το Σόλο επιλέχθηκε το πρόγραμμα που εκτέλεσε η αθλήτρια Σολωμού στο Παγκόσμιο του 2011 στη Σαγκάη.

Στο πρώτο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων που διεξήχθη τον Απρίλιο στον Άγιο Κοσμά οι αθλήτριες έμαθαν τις χορογραφίες για τα ομαδικά αγωνίσματα (Ομαδικό και Combo) και ζητήθηκε από τις αθλήτριες Αννα-Μαρία Αλεξανδρή, Βασιλική-Παγώνα Αλεξανδρή, Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή και Γκεοργκίεβα Γιάννα να μάθουν τη χορογραφία του Ντουέτο στο μεσοδιάστημα μέχρι το επόμενο καμπ.

Μετά τη λήξη του Πανευρωπαϊκού στην Ολλανδία, ζητήθηκε από τις αθλήτριες Αννα-Μαρία Αλεξανδρή, Βασιλική-Παγώνα Αλεξανδρή και Γκεοργκίεβα Γιάννα να μάθουν επίσης τη χορογραφία του Σόλο στο μεσοδιάστημα μέχρι το επόμενο καμπ προκειμένου να αξιολογηθούν τόσο στο καμπ στα συγκεκριμένα προγράμματα όσο και στο Πανελλήνιο Νεανίδων στα δικά τους προγράμματα (Σόλο και Ντουέτο) προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι εκτελέσεις (απόδοση μέσα στο νερό).

Οι παραπάνω επιλογές αθλητριών έγιναν αξιολογώντας τη συμμετοχή τους στα καμπ προετοιμασίας με την Εθνική Ομάδα Γυναικών-Νεανίδων και Κορασίδων που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς 2011-2012.

Την πρώτη ημέρα του καμπ οι αθλήτριες Αλεξανδρή δήλωσαν πως δεν αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Νεανίδων γιατί δεν προλάβαιναν να ετοιμαστούν στον ένα μήνα που είχαν από το Πανευρωπαϊκό μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρ’ όλο που είχαν έτοιμα προγράμματα από προηγούμενη κατηγορία, ενώ αντίθετα οι συναθλήτριες τους αγωνίστηκαν όπως τους ζητήθηκε.

Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητο να μη φορτωθούν και οι τρεις με πολλά προγράμματα δεδομένου ότι η τελική προετοιμασία για τους αγώνες είναι μόλις 20 ημέρες μέχρι τους αγώνες (19-22 Ιουλίου) και δεδομένου επίσης ότι είναι διαφορετικά άτομα, διαφορετικές αθλήτριες με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και εκτελέσεις παρ’ όλο που είναι τρίδυμες.

Αξιολογώντας λοιπόν την απόδοσή τους στα καμπ αλλά και στους αγώνες άρχισε η προετοιμασία τους. Στο Σόλο προετοιμάζεται η αθλήτρια Γκεοργκίεβα Γιάνα, στο Ντουέτο οι αθλήτριες  Άννα-Μαρία Αλεξανδρή και Γκεοργκίεβα Γιάννα και στο ομαδικό όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες με βασικό κορμό τις αδερφές Αλεξανδρή, Γκεοργκίεβα, Τσόλα, Μαλκογεώργου, Καματερού αθλήτριες που συμμετείχαν σε όλα τα καμπ προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας φέτος. 

Ενώ η προετοιμασία συνεχίζεται κι ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι χορογραφίες με τις απαραίτητες αλλαγές δεδομένων των αθλητριών και της διοργάνωσης που θα συμμετάσχουν και μετά την ολοκλήρωση της πρωινής προπόνησης της 3ης Ιουλίου 2012, ενημερωθήκαμε εγγράφως για την αποχώρηση των τριών αδελφών.

Οι ίδιες είχαν δηλώσει στην πρώτη προπόνηση ότι δεν είναι δυνατό να δίνεται ευκαιρία σε αθλήτρια που δεν υπάρχει πουθενά – όπως μας είπαν - δεδομένου ότι αυτές οι τρεις είναι πρώτες και με διαφορά μεγάλη από όλες τις υπόλοιπες αθλήτριες. Ακόμη ότι η Άννα-Μαρία Αλεξανδρή πέρσι κατάφερε και πέρασε την Ουκρανή αθλήτρια η οποία είχε περάσει την αθλήτρια Πλατανιώτη άρα είναι καλύτερη από την αθλήτρια Πλατανιώτη. (Σημειωτέον η αθλήτρια Πλατανιώτη είναι η μια από τις δυο αθλήτριες, η άλλη είναι η Σολωμού, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου).

Επίσης στις προπονήσεις από την αρχή της χρονιάς δεν δέχονταν ότι κάνουν λάθος και αρνούνταν να διορθώσουν  ακόμη και μετά από υπόδειξη των λαθών τους στο βίντεο.

Παρ’ όλα όσα αναφέρθηκαν επειδή κρίθηκε ότι οι αδελφές Αλεξανδρή είναι αθλήτριες με τεχνική βάση που κάτω από συγκεκριμένη προπόνηση θα μπορούσαν να επιτύχουν αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα βελτιώνονταν τις αδυναμίες τους, όπως εξάλλου συμβαίνει και με κάθε αθλητή, τους δόθηκε η ευκαιρία της μεν Άννα-Μαρίας στο Ντουέτο, το Ομαδικό και το Combo, των δε Βασιλική-Παγώνα και Ειρήνη-Μαρίνα στο Ομαδικό και το Combo.

Η ευκαιρία αυτή δόθηκε παραβλέποντας τις απειλές που άφηναν να κυκλοφορούν ότι αν δεν έβλεπαν τις δηλώσεις του Μεσογειακού Κυπέλλου δεν θα αγωνίζονταν ούτε στα Πρωταθλήματα, ότι αν δεν έκαναν μόνο οι τρεις τους Ντουέτο και μόνο η Άννα-Μαρία Σόλο δε θα συμμετείχαν πουθενά και δε θα έρχονταν στο αεροδρόμιο την ημέρα αναχώρησης της αποστολής και τις απαράδεκτες δηλώσεις για τις συναθλήτριές τους και δεδομένου ότι είναι παιδιά και δε μπορεί να έχουν ορθή κρίση και άποψη αλλά υιοθετούν τις απόψεις του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις συμμετοχών στο Μεσογειακό Κύπελλο ολοκληρώνονται στις 5 Ιουλίου 2012».

1.      Τσερνέτσκα Ναταλία

2.      Θηβαίου Μαρία

3.      Κουγιά Ελένη

 

Στη ΦΩΤΟ, από αριστερά Μαρία Θηβαίου (ομοσπονδιακή τεχνικός), Ηλίας Ξιάρχος (έφορος Εθνικής ομάδας), Ναταλαία Τσερνέτσκα (ομοσπονδιακή τεχνικός)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ