ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Γέμελος

Οι προσδοκίες μας δεν είναι πολύ μεγάλες

  22.08.2012 19:37       1327

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την ιστοσελίδα μας, τέσσερις αθλητές μας θα μετάσχουν στο 14ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτής κολύμβησης (open water), Αυτοί είναι οι Βαγγέλης Τσιραπίδης, Μάριος Καλαφάτης, Σπύρος Αρνιακός και η Κέλλυ Αραούζου.

Μαζί τους, εκτός των Νίκο Κραουνάκη (Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ) και τον Στέλιο Συρόπουλο (φυσικοθεραπευτής), θα βρίσκεται και ο Ομοσπονδιακός προπονητής ανοιχτής θάλασσας, Νίκος Γέμελος.

Ο Έλληνας προπονητής, μίλησε στην ιστοσελίδα μας και αναφέρθηκε στις προσδοκίες που έχει από την ελληνική αποστολή, αλλά και την “ιδιαιτερότητα” να κολυμπήσουν οι Έλληνες αθλητές (Καλαφάτης, Αρνιακός) για πρώτη φορά στα 25χλμ.

Ο Νίκος Γέμελος αρχικά τόνισε: “Οι προσδοκίες μας δεν είναι πολύ μεγάλες, αλλά οι αθλητές βρίσκονται σε καλό επίπεδο και στόχος μας είναι οι καλές εμφανίσεις. Τα δείγματα γραφής μέχρι τώρα, έχουν δείξει πως τα πάμε καλά τόσο στα ατομικά, αλλά και στα ομαδικά αγωνίσματα και αυτό θα επιδιώξουμε και εκεί”.

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στα 25χλμ λέγοντας: “Είναι ένα αγώνισμα το οποίο βρίσκεται στο πρόγραμμα της FINA (Παγκόσμια Ομοσπονδία) και σε αυτό της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) και θα αγωνιστούν δύο αθλητές μας, οι οποίοι είναι οι Μάριος Καλαφάτης και Σπύρος Αρνιακός. Στην ουσία δεν διαφέρει σε πολλά πράγματα από τα άλλα αγωνίσματα. Είναι η πρώτη φορά που θα ριχτεί Έλληνας κολυμβητής σε τέτοια απόσταση και θέλουμε να δούμε τι θα καταφέρουμε και εκεί”.

Εκτός του Νίκου Γέμελου, για το ίδιο θέμα έκανε αναφορά και ο Νίκος Κραουνάκης, λέγοντας: “Θα είναι ένα πρωτάθλημα σαν τα προηγούμενα, στο οποίο θα έχουμε καλή εκπροσώπηση, εκτός του Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος ξεκουράζεται λόγω της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος